Parsaleipä

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi.

1 h
servings 4 isoa tai 8 pientä annosta

16.10.2024 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Elvi Rista + Tyyli Sara Savijoki

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 nippua vihreää parsaa

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

*

Kevätkaalisalaatti:

150 g kurkkua suikaleina

100 g retiisiä suikaleina

200 g varhaiskaalia suikaleina

ripaus suolaa

ripaus sokeria

2 rkl omenasiiderietikkaa

1 rkl oliiviöljyä

2–3 rkl ranskankermaa

½ tl paprikajauhetta

ripaus mustapippuria

*

Lisäksi:

tummaa vuokaleipää

voita voiteluun

paahdettuja hasselpähkinöitä rouhittuina

krassia tai versoja

Valmistusohje

1. Sekoita salaatin kasvissuikaleet kulhossa. Mausta suolalla ja sokerilla ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Valuta mahdollisesti syntynyt neste pois kulhon pohjalta. Lisää etikka, öljy, ranskankerma, paprikajauhe ja pippuri. Sekoita ja tarkista maku.
2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta parsojen tyvestä 2–3 cm pituinen puiseva pala pois ja leikkaa parsat 3–4 cm pitkiksi paloiksi. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paahda parsoja 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Voitele leivät. Lusikoi leiville kevätkaalisalaattia ja asettele päälle paahdettua parsaa. Ripottele pinnalle paahdettua hasselpähkinärouhetta ja koristele.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla