Reseptit

Parsahodari

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Hot dog parsalla. Valmista maailman parasta pikaruokaa Linnea Vihosen kesäisellä ohjeella.

Ainekset

8 vihreää parsaa

½ sitruunan mehu

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

(2 rkl rypsiöljyä)

4 hot dog -sämpylää

*

Rakuunakurkut:

1 avomaankurkku

3 tl sokeria

3 rkl valkoviinietikkaa

½ tl suolaa

2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

*

Dijon-majoneesi:

6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)

1 rkl dijon-sinappia

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

50 g pecorino- tai parmesaani-juustoraastetta

pala (5 cm) tuoretta piparjuurta

pala tuoretta kurkumaa tai inkivääriä

1 rkl rakuunan lehtiä

½ dl macadamia-pähkinöitä

Valmistusohje

1. Valmista rakuunakurkut. Kuori kurkku ja leikkaa ohuiksi kiekoiksi. Asettele kiekot lautaselle, pirskottele päälle valkoviinietikka, suola ja sokeri. Anna maustua huoneenlämmössä noin 15 min.
2. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja ripaus suolaa.
3. Leikkaa parsojen varresta kuiva osa pois. Grillaa parsoihin kaunis väri mutta jätä ne napakoiksi. Tai paahda parsat kuumalla paistinpannulla rypsiöljyn kanssa, noin 2 min per puoli. Nosta lautaselle ja pirskottele parsojen päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lämmitä sämpylöitä grillissä tai 180-asteisessa uunissa muutama minuutti.
5. Valuta kurkkuviipaleet ja sekoita hienonnetun rakuunan ja tillin kanssa.
6. Kokoa annos. Levitä hot dog -sämpylän pohjalle dijon-majoneesia ja marinoituja kurkkuviipaleita. Nosta kaksi parsaa ja lisää dijon-majoneesia sämpylän väliin. Raasta parsojen päälle ruokalusikallinen tuoretta piparjuurta ja pecorinoa. Viimeistele hot dog raastetulla tuoreella kurkumalla ja rakuunanlehdillä, rouhi päälle macadamia-pähkinöitä.

Vinkki: Tarjoa parsa-hot dogin kanssa rakuunaranskalaisia!

Viinisuositus:

Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken

Alkon tuotenro: 572437

Kuohuviini Saksa
12,48 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Valkosipuli-palvikinkku-sandwich

time Created with Sketch.
15 min
Munaton leipä
Alkuruoka

Kylmä parsakeitto ja rapea gruyere

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Arancini

Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

3 x parsaviini – katso tilausvalikoiman suosikit!

18.05.2020 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

6 x vappuviini

14.04.2020 Kalle Naatula + Kuvat Laura Riihelä, Sami Piskonen ja Sami Repo

Pääsiäisen paras valkoviini ja parsaresepti – näillä korkkaat kevään

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2020 Viinilehden toimitus