Parsahodari

Hot dog parsalla. Valmista maailman parasta pikaruokaa Linnea Vihosen kesäisellä ohjeella.

30 min
servings 4 annosta

13.06.2020 Linnea Vihonen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

8 vihreää parsaa

½ sitruunan mehu

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

(2 rkl rypsiöljyä)

4 hot dog -sämpylää

*

Rakuunakurkut:

1 avomaankurkku

3 tl sokeria

3 rkl valkoviinietikkaa

½ tl suolaa

2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

*

Dijon-majoneesi:

6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)

1 rkl dijon-sinappia

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

50 g pecorino- tai parmesaani-juustoraastetta

pala (5 cm) tuoretta piparjuurta

pala tuoretta kurkumaa tai inkivääriä

1 rkl rakuunan lehtiä

½ dl macadamia-pähkinöitä

Valmistusohje

1. Valmista rakuunakurkut. Kuori kurkku ja leikkaa ohuiksi kiekoiksi. Asettele kiekot lautaselle, pirskottele päälle valkoviinietikka, suola ja sokeri. Anna maustua huoneenlämmössä noin 15 min.
2. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja ripaus suolaa.
3. Leikkaa parsojen varresta kuiva osa pois. Grillaa parsoihin kaunis väri mutta jätä ne napakoiksi. Tai paahda parsat kuumalla paistinpannulla rypsiöljyn kanssa, noin 2 min per puoli. Nosta lautaselle ja pirskottele parsojen päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lämmitä sämpylöitä grillissä tai 180-asteisessa uunissa muutama minuutti.
5. Valuta kurkkuviipaleet ja sekoita hienonnetun rakuunan ja tillin kanssa.
6. Kokoa annos. Levitä hot dog -sämpylän pohjalle dijon-majoneesia ja marinoituja kurkkuviipaleita. Nosta kaksi parsaa ja lisää dijon-majoneesia sämpylän väliin. Raasta parsojen päälle ruokalusikallinen tuoretta piparjuurta ja pecorinoa. Viimeistele hot dog raastetulla tuoreella kurkumalla ja rakuunanlehdillä, rouhi päälle macadamia-pähkinöitä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla