viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Parsahodari

13.06.2020 Linnea Vihonen + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Hot dog parsalla. Valmista maailman parasta pikaruokaa Linnea Vihosen kesäisellä ohjeella.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8 vihreää parsaa

½ sitruunan mehu

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

(2 rkl rypsiöljyä)

4 hot dog -sämpylää

*

Rakuunakurkut:

1 avomaankurkku

3 tl sokeria

3 rkl valkoviinietikkaa

½ tl suolaa

2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

*

Dijon-majoneesi:

6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)

1 rkl dijon-sinappia

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

50 g pecorino- tai parmesaani-juustoraastetta

pala (5 cm) tuoretta piparjuurta

pala tuoretta kurkumaa tai inkivääriä

1 rkl rakuunan lehtiä

½ dl macadamia-pähkinöitä

Valmistusohje

1. Valmista rakuunakurkut. Kuori kurkku ja leikkaa ohuiksi kiekoiksi. Asettele kiekot lautaselle, pirskottele päälle valkoviinietikka, suola ja sokeri. Anna maustua huoneenlämmössä noin 15 min.
2. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja ripaus suolaa.
3. Leikkaa parsojen varresta kuiva osa pois. Grillaa parsoihin kaunis väri mutta jätä ne napakoiksi. Tai paahda parsat kuumalla paistinpannulla rypsiöljyn kanssa, noin 2 min per puoli. Nosta lautaselle ja pirskottele parsojen päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lämmitä sämpylöitä grillissä tai 180-asteisessa uunissa muutama minuutti.
5. Valuta kurkkuviipaleet ja sekoita hienonnetun rakuunan ja tillin kanssa.
6. Kokoa annos. Levitä hot dog -sämpylän pohjalle dijon-majoneesia ja marinoituja kurkkuviipaleita. Nosta kaksi parsaa ja lisää dijon-majoneesia sämpylän väliin. Raasta parsojen päälle ruokalusikallinen tuoretta piparjuurta ja pecorinoa. Viimeistele hot dog raastetulla tuoreella kurkumalla ja rakuunanlehdillä, rouhi päälle macadamia-pähkinöitä.

Vinkki: Tarjoa parsa-hot dogin kanssa rakuunaranskalaisia!

Viinisuositus:

Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Saksa
13,28 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka

Lue lisää

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä