Yleinen

Parsagnocchit

06.04.2021 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Valmiista perunagnoccheista ja parsasta syntyy alle puolessa tunnissa herkkuateria neljälle. Voit keittää parsan ja gnocchit jo etukäteen, jolloin ruoka valmistuu vieläkin nopeammin.

Ainekset

4 annosta, 25 minuuttia

*

1 nippu (500 g) parsaa (valkoista tai vihreää)

1 pkt (500 g) perunagnoccheja (esim. Rana)

50 g voita

2 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

2 tl sitruunamehua

1/2 tl hiutalesuolaa

1/2 tl mustapippuria

100 g parmesaania

tuoretta minttua

tuoretta basilikaa

Valmistusohje

  1. Kuori parsat, taita pois kuivat kannat. Keitä vihreitä parsoja niukassa, suolalla maustetussa vedessä 3–5 minuuttia, valkoisia parsoja noin 10 minuuttia. Paloittele parsat.
  2. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä.
  3. Kuumenna voi-öljyseos paistokasarissa, puserra sekaan kuoritut valkosipulinkynnet. Lisää gnocchit ja paista niihin väriä. Lisää parsapalat, kuumenna hetki. Mausta ruoka sitruunamehulla, hiutalesuolalla ja mustapippurilla.
  4. Viimeistele ruoka raastetulla parmesaanilla ja silputuilla tuoreyrteillä.

Viinisuositukset

Villa Maria Single Vineyard Taylors Pass Sauvignon Blanc 2018

Alkon tuotenro: 550147

Valkoviini Uusi-Seelanti
21,29 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Waka Sauvignon Blanc 2018

Alkon tuotenro: 502997

Valkoviini Uusi-Seelanti
11,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Paahdettu vasikan sisäfilee, huhtasientä & nokkosta

time Created with Sketch.
3 h
Liharuoka
Alkuruoka

Hiillostettua lohta, kukkakaalia & parsaa

time Created with Sketch.
5 h
Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

3 x parsaviini – katso suosikit kevään parsaruoille!

13.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Taivaallinen pastaillallinen voittaja-Chiantin kera!

Kaupallinen yhteistyö

24.03.2021 Viinilehden toimitus

Italialaiset pastabileet

27.02.2021 Viinilehden toimitus