Yleinen

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Valmiista perunagnoccheista ja parsasta syntyy alle puolessa tunnissa herkkuateria neljälle. Voit keittää parsan ja gnocchit jo etukäteen, jolloin ruoka valmistuu vieläkin nopeammin.

Ainekset

4 annosta, 25 minuuttia

*

1 nippu (500 g) parsaa (valkoista tai vihreää)

1 pkt (500 g) perunagnoccheja (esim. Rana)

50 g voita

2 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

2 tl sitruunamehua

1/2 tl hiutalesuolaa

1/2 tl mustapippuria

100 g parmesaania

tuoretta minttua

tuoretta basilikaa

Valmistusohje

  1. Kuori parsat, taita pois kuivat kannat. Keitä vihreitä parsoja niukassa, suolalla maustetussa vedessä 3–5 minuuttia, valkoisia parsoja noin 10 minuuttia. Paloittele parsat.
  2. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä.
  3. Kuumenna voi-öljyseos paistokasarissa, puserra sekaan kuoritut valkosipulinkynnet. Lisää gnocchit ja paista niihin väriä. Lisää parsapalat, kuumenna hetki. Mausta ruoka sitruunamehulla, hiutalesuolalla ja mustapippurilla.
  4. Viimeistele ruoka raastetulla parmesaanilla ja silputuilla tuoreyrteillä.

Viinisuositukset

Villa Maria Single Vineyard Taylors Pass Sauvignon Blanc 2017

550147, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Marlborough / Uusi-Seelanti
Villa Maria
Sauvignon Blanc
20,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Waka Sauvignon Blanc 2017

502997, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Marlborough / Uusi-Seelanti
Waka Wines
Sauvignon Blanc
10,98 € (0,75 l)
Kevyempi lasipullo
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta bolognese

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Maa-artisokkatryffelipasta

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Parsaviinit

15.05.2017 Antti Rinta-Huumo