Reseptit

Parsacroissant

21.04.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Maukas parsacroissant ihastuttaa kevään brunsseilla ja piknikeillä. Valmistaikinasta herkku syntyy hetkessä.

Ainekset

1 prk (240 g) valmista croissant-taikinaa

6 vihreää parsatankoa

100 g sini- tai valkohomejuustoa

100 g ilmakuivattua kinkkua

*

Voiteluun:

1 muna

Valmistusohje

1. Rullaa croissant-taikina auki. Leikkaa taikina katkoviivoja myöten kuuteen osaan.
2. Huuhdo parsat ja kuori ne, jos tangot ovat paksuja. Leikkaa pois kuivat tyvet ja puolita parsat keskeltä.
3. Laita jokaisen taikinakolmion leveään päähän kaksi parsapalaa, viipale kinkkua ja nokare juustoa. Kääri taikina croissantin muotoon. Siirrä kääröt pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla.
4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Tarjoa parsacroissantit juuri paistettuina.

Viinisuositus

Corvezzo Organic Prosecco Rosé Extra Dry 2020

Alkon tuotenro: 587217

Kuohuviini Italia
13,50 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Lihamureke oliivi-salviamurulla

time Created with Sketch.
3 h 25 min
Liharuoka
Pääruoka

Lasagne vartissa: avoin portobello-vuohenjuustolasagne

time Created with Sketch.
15 min
Kasvisruoka

Mansikka-mascarponecroissant

time Created with Sketch.
25 min

Lue lisää

Raparperi + viini: näin yhdistät ja onnistut!

15.05.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Sesongissa: nokkonen

22.04.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

6 x vappuviini – pihistä ja panosta!

22.04.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock