viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Parsaa ja limellä maustettua Hollandaise-kastiketta sekä katkarapuja

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori parsat ja poista 2-3 cm kantaosasta. Älä kuori nuppuja! Keitä suolalla maustetussa vedessä ( 1 l vettä, 1 rkl suolaa, 1 pala sokeria = keittovesi) 2-3 minuuttia, niin että parsa on kypsää, mutta jää vielä pureskeltavaksi. Valuta parsat hyvin liinan päällä ja nosta lautaselle. Lisää päälle kuohkea Hollandaise-kastike. Tarjoile katkarapujen ja rucola -salaatin kanssa. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4-6 parsaa henkeä kohden (vihreää tai vaaleaa)

Hollandaisekastike

3 munankeltuaista

3 rkl vettä tai kuivaa valkoviiniä

2 limen mehu

150 g suolatonta voita

valkopippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Kuori parsat ja poista 2-3 cm kantaosasta. Älä kuori nuppuja!

Keitä suolalla maustetussa vedessä ( 1 l vettä, 1 rkl suolaa, 1 pala sokeria = keittovesi)

2-3 minuuttia, niin että parsa on kypsää, mutta jää vielä pureskeltavaksi.

Valuta parsat hyvin liinan päällä ja nosta lautaselle.

Lisää päälle kuohkea Hollandaise-kastike. Tarjoile katkarapujen ja rucola -salaatin kanssa.

Hollandaisekastike

Laita voi kasariin ja sulata niin, että sakka laskeutuu pohjalle. Älä keitä!

Sekoita keltuaiset ja vesi tai viini teräskulhossa ja vatkaa vesihauteessa, kunnes muna sakenee. Älä kypsennä liikaa, sillä rakenne muuttuu helposti kokkareiseksi. Lisää kirkasta voisulaa pieninä erinä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuitenkin kaikki voi, myös sakkainen osuus lopuksi. Mausta limemehulla, valkopippurilla ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Rapeat tofupuikot & linssitahna

time Created with Sketch.
45 min
Maidoton Kasvisruoka
Jälkiruoka

Vadelma-raparperi-jogurtti-juustokakku

time Created with Sketch.
hyytyminen 6 h valmistusaika 30 min
Leivonnainen
Alkuruoka

Feta-pinjansiemenpannuleipä ja tomaatti-rucolasalaatti

time Created with Sketch.
30 + kohoaminen min
Munaton Kasvisruoka

Lue lisää

Nautintojen Madrid

28.03.2023 Teksti: Hanna Jensen Kuvat: Hanna Jensenin reissualbumi, Timo Santala & Shutterstock

Suositut take away -ruoat ja viiniparitukset

21.03.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Juhlista rieslingiä! 5 x riesling-kuohuviini

13.03.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä