Reseptit

Parsa-naanleipä-pizza

31.05.2021 Elisa Johanson + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
2-4 annosta

Helpot ja herkulliset pizzat syntyvät naanleipäpohjalle. Valmista pizzat uunissa tai kesäkeittiön grillissä kuvun alla.

Ainekset

100 g vihreitä miniparsoja

100 g valkoisia miniparsoja

1 rkl öljyä

suolaa

mustapippuria

1 prk (120 g) smetanaa

1 sitruuna

2 naanleipää, esipaistettua (esim. Santa Maria)

2 rkl pinjansiemeniä

1 rkl voita

25 g parmesaania

Valmistusohje

1.Sekoita kulhossa miniparsat, öljy ja mausteet. Levitä parsat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi noin 10 min.
2. Sekoita smetanaan sitruunan raastettu kuori ja noin ruokalusikallinen sitruunamehua.
3. Levitä sitruunasmetana naanleipien päälle. Nosta leiville paahdetut parsat ja ripottele pinjansiemenet pinnalle.
4. Nosta leivät ja voi uunin kestävässä astiassa uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa reilu 5–10 minuuttia, kunnes naanleipä saa hieman väriä.
5. Voitele valmiit lämpimät leivät voisulalla ja raasta pinnalle parmesaania.

Viinisuositus

Julius Rosé Cuvée Organic 2020

Alkon tuotenro: 452227

Roseeviini Saksa
12,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Parsa ja kananmuna-sitruunakastike

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Pizzaviinit – 5 loistavaa pizza-viinikomboa!

04.05.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Lasissa riesling ja lautasella parsaa – katso parhaat kombot!

27.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

3 x parsaviini – katso suosikit kevään parsaruoille!

13.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock