Reseptit

Parsa ja kananmuna-sitruunakastike

06.05.2021 Ruoka Henri Alén + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Keski-Euroopassa ja Saksassa syödään erityisesti valkoista parsaa, mutta vihreäkin maistuu herkulliselta saksalaisen rieslingin ja muna-sitruunakastikkeen kanssa.

Ainekset

1 nippu (valkoista) parsaa

vettä

suolaa

*

Kastike:

2 keitettyä munaa

2 tl kapriksia

50 g voita

1 rkl rakuunaa hienonnettuna

1 rkl sitruunanmehua

suolaa

valkopippuria

Valmistusohje

1.Kuori parsat huolellisesti nupun alta kantaan päin. Leikkaa muutama sentti kannoista pois. Laita parsoille keitinvesi kattilaan kiehumaan.
2. Valmista kastike. Kuori keitetyt, jäähtyneet kananmunat ja raasta ne raastimen karkealla terällä hienoksi. Hienonna kaprikset veitsellä.
3. Sulata voi kattilassa ja lisää mukaan munaraaste ja kaprikset. Lisää lopuksi rakuuna ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Keitä parsoja reilusti suolatussa, kiehuvassa vedessä 6–8 minuuttia.
5. Valuta parsat ja tarjoile välittömästi kananmunakastikkeen kanssa.

Vinkki: Jos et keitä parsoja heti kuorimisen jälkeen, kietaise ne märkään liinaan. Silloin niiden pinta ei kuivu.

Viinisuositus

Barth Fructus Riesling 2019

Alkon tuotenro: 527927

Valkoviini Rheingau
16,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Parsa-naanleipä-pizza

time Created with Sketch.
25 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: Toni Immanen – viinintekijä Pfalzista

16.06.2021 Viinilehden toimitus

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: Petra Kujanpää – rieslingiä ja natuviinejä Moselista

16.06.2021 Viinilehden toimitus

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: Atte Sukki – Ranskasta Italiaan

16.06.2021 Viinilehden toimitus