viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
parsaa ja kananmuna-sitruunakastike
Reseptit

Parsa ja kananmuna-sitruunakastike

06.05.2021 Ruoka Henri Alén + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Keski-Euroopassa ja Saksassa syödään erityisesti valkoista parsaa, mutta vihreäkin maistuu herkulliselta saksalaisen valkoviinin ja muna-sitruunakastikkeen kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 nippu (valkoista) parsaa

vettä

suolaa

*

Kastike:

2 keitettyä munaa

2 tl kapriksia

50 g voita

1 rkl rakuunaa hienonnettuna

1 rkl sitruunanmehua

suolaa

valkopippuria

Valmistusohje

1.Kuori parsat huolellisesti nupun alta kantaan päin. Leikkaa muutama sentti kannoista pois. Laita parsoille keitinvesi kattilaan kiehumaan.
2. Valmista kastike. Kuori keitetyt, jäähtyneet kananmunat ja raasta ne raastimen karkealla terällä hienoksi. Hienonna kaprikset veitsellä.
3. Sulata voi kattilassa ja lisää mukaan munaraaste ja kaprikset. Lisää lopuksi rakuuna ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Keitä parsoja reilusti suolatussa, kiehuvassa vedessä 6–8 minuuttia.
5. Valuta parsat ja tarjoile välittömästi kananmunakastikkeen kanssa.

Vinkki: Jos et keitä parsoja heti kuorimisen jälkeen, kietaise ne märkään liinaan. Silloin niiden pinta ei kuivu.

Viinisuositus

Barth Fructus Riesling 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
17,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Majoneesimunat

time Created with Sketch.
30 min
Pikkusyötävä
Alkuruoka

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x ihana riesling – valitse valkkari tai rosee, kuplilla tai ilman!

23.05.2023 Viinilehden toimitus

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Pintaa syvemmältä – pruuvissa saksalaiset valkoviinit

18.04.2023 Antero Niemiaho + kuva ASI/HRVPROD

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä