Yleinen

Parsa-halloumivartaat ja roja-kastike

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Helppo kasviruokaresepti parsasta. Ronskisti grillatut parsa-halloumivartaat nauttivat meksikolaisen roja-kastikkeen seurasta.
Resepti Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Ainekset

4 annosta, 30 minuuttia

*

1 nippu (500 g) vihreää parsaa

1 pkt (250 g) halloum-juustoa

1 rkl oliiviöljyä

*

Roja-kastike:

1 viipale paahtoleipää

2 tomaattia 200 g

grillattua säilykepaprikaa

1 valkosipulinkynsi

1 rkl punaviinietikkaa

1 tl sokeria

1/2–1 tl suolaa

1/2 tl savupaprikaa ja/tai juustokuminaa

1/4 tl mustapippuria

(chilijauhetta)

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kastike. Paahda leipäviipale. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pane paprikat, tomaatit, kuorittu valkosipulinkynsi ja paloiteltu leipä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Pyöräytä sileäksi. Lisää mausteet. Tarkista kastikkeen maku. Jos kaipaat makuun potkua, lisää pari hyppyselleistä chiliä.
  2. Taita parsoista pois kuivat kannat. Puolita parsat. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 1–2 minuuttia. Upota parsat jäähtymään jääkylmään veteen.
  3. Leikkaa halloumi noin 3 sentin paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Pujota parsa- ja halloumipalat varrastikkuihin.
  4. Sipaise vartaat öljyllä ja paista niitä kuumalla parillapannulla (tai grillissä) noin 2 minuuttia puoleltaan. Tarjoa vartaat rojokastikkeen ja vaalean leivän kanssa.

Viinisuositukset

Dreissigacker Organic Riesling 2017

529477, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Qualitätswein Rheinhessen / Saksa
Dreissigacker
Riesling
14,99 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Claymore Joshua Tree Riesling 2017

519557, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Clare Valley / Etelä-Australia, Australia
Claymore Wines
Riesling
15,10 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Pääruoka

Lindströmin pihvit

time Created with Sketch.
40 min
Liharuoka
Pääruoka

Pasta bolognese

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Australia – viileän ilmaston viinit ovat nyt muotia

18.10.2019 Kalle Naatula + Kuvat Wine Australia, Kalle Naatula

Haluatko mukaan kehittämään Suomen suurinta viini- ja ruokatapahtumaa?

17.10.2019 Viinilehden toimitus

Ehdokkaat Viinilehden Vuoden viineiksi on valittu – äänestä suosikkiasi ja voita!

16.10.2019 Viinilehden toimitus