viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Parsa-halloumivartaat ja roja-kastike

04.04.2021 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Helppo kasviruokaresepti parsasta. Ronskisti grillatut parsa-halloumivartaat nauttivat meksikolaisen roja-kastikkeen seurasta.
Resepti Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta, 30 minuuttia

*

1 nippu (500 g) vihreää parsaa

1 pkt (250 g) halloum-juustoa

1 rkl oliiviöljyä

*

Roja-kastike:

1 viipale paahtoleipää

2 tomaattia 200 g

grillattua säilykepaprikaa

1 valkosipulinkynsi

1 rkl punaviinietikkaa

1 tl sokeria

1/2–1 tl suolaa

1/2 tl savupaprikaa ja/tai juustokuminaa

1/4 tl mustapippuria

(chilijauhetta)

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kastike. Paahda leipäviipale. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pane paprikat, tomaatit, kuorittu valkosipulinkynsi ja paloiteltu leipä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Pyöräytä sileäksi. Lisää mausteet. Tarkista kastikkeen maku. Jos kaipaat makuun potkua, lisää pari hyppyselleistä chiliä.
  2. Taita parsoista pois kuivat kannat. Puolita parsat. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 1–2 minuuttia. Upota parsat jäähtymään jääkylmään veteen.
  3. Leikkaa halloumi noin 3 sentin paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Pujota parsa- ja halloumipalat varrastikkuihin.
  4. Sipaise vartaat öljyllä ja paista niitä kuumalla parillapannulla (tai grillissä) noin 2 minuuttia puoleltaan. Tarjoa vartaat rojokastikkeen ja vaalean leivän kanssa.

Viinisuositukset

Dreissigacker Organic Riesling 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
15,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Jean Sibeliuksen viinivarastolla

04.12.2024 Teksti: Heidi Kleemola Kuvat: Antti Rinta-Huumo

Juhlan taikajuomaa – 5 x crémant

03.12.2024 Viinilehden toimitus

Loppuvuoden fiineimmät viinit – maista nämä!

03.12.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä