Yleinen

Parsa-halloumivartaat ja roja-kastike

04.04.2021 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Helppo kasviruokaresepti parsasta. Ronskisti grillatut parsa-halloumivartaat nauttivat meksikolaisen roja-kastikkeen seurasta.
Resepti Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Ainekset

4 annosta, 30 minuuttia

*

1 nippu (500 g) vihreää parsaa

1 pkt (250 g) halloum-juustoa

1 rkl oliiviöljyä

*

Roja-kastike:

1 viipale paahtoleipää

2 tomaattia 200 g

grillattua säilykepaprikaa

1 valkosipulinkynsi

1 rkl punaviinietikkaa

1 tl sokeria

1/2–1 tl suolaa

1/2 tl savupaprikaa ja/tai juustokuminaa

1/4 tl mustapippuria

(chilijauhetta)

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kastike. Paahda leipäviipale. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pane paprikat, tomaatit, kuorittu valkosipulinkynsi ja paloiteltu leipä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Pyöräytä sileäksi. Lisää mausteet. Tarkista kastikkeen maku. Jos kaipaat makuun potkua, lisää pari hyppyselleistä chiliä.
  2. Taita parsoista pois kuivat kannat. Puolita parsat. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 1–2 minuuttia. Upota parsat jäähtymään jääkylmään veteen.
  3. Leikkaa halloumi noin 3 sentin paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Pujota parsa- ja halloumipalat varrastikkuihin.
  4. Sipaise vartaat öljyllä ja paista niitä kuumalla parillapannulla (tai grillissä) noin 2 minuuttia puoleltaan. Tarjoa vartaat rojokastikkeen ja vaalean leivän kanssa.

Viinisuositukset

Dreissigacker Organic Riesling 2020

Alkon tuotenro: 529477

Valkoviini Rheinhessen
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Claymore Joshua Tree Riesling 2017

Alkon tuotenro: 519557

Valkoviini Australia
14,20 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pinaatti-gorgonzolasalaatti

time Created with Sketch.
20 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sumakilla terävöitetty uunijuures-kanasalaatti

time Created with Sketch.
15+35 min
Gluteeniton Kanaruoka
Pääruoka

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Viinitollo – viiniä iloisella ja rennolla asenteella

19.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Elina Strengel

Master of Wine – matkalla mestareiksi?

15.04.2021 Sanna Pöyry + kuvat Tero Ahonen ja Robert Seger

Tunnetko Silvanerin? Viininharrastajat himoitsevat siitä tehtyjä viinejä

14.04.2021 Mika Vanne