viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Pariloitu maksa ja gremolata

15.02.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Maukkaaksi pariloitu maksa on jo omiaan gremolatan kanssa, mutta kun mukaan yhdistää vielä basilikapastan ja sangiovese-viinin on lopputulos mitä erinomaisin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

*

1 (luomu)appelsiini

1/2 (luomu)sitruuna

2 valkosipulinkynttä

2 dl persiljaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl sokeria

rouhittua mustapippuria

*

Vasikanmaksa:

800 g vasikanmaksaa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

merisuolahiutaleita

Valmistusohje

1. Valmista ensin gremolata. Raasta sitrushedelmien kuoret ja purista mehut.
2. Hienonna valkosipuli ja persilja.
3. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
4. Valmista maksa. Putsaa maksasta kalvot ja leikkaa kohmeisena annospaloiksi (noin 1,5-2 cm paksut viipaleet).
5. Kuumenna parila. Sivele maksan pintaan hieman öljyä. Kuumenna voi pannussa. Pariloi maksapaloja noin 1-2 minuuttia/puoli, riippuen halutusta kypsyydestä.
6. Mausta maksa merisuolalla ja tarjoile gremolatan kera.

Vinkki:
Pariloidun maksan lisukkeeksi sopii raikas vihersalaatti tai basilikapasta.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Appelsiini-suklaa-wrap

time Created with Sketch.
15 min
Munaton Leivonnainen
Jälkiruoka
Jälkiruoka

Appelsiini-tiramisu

time Created with Sketch.
20 min
Leivonnainen

Lue lisää

Italialaiset pastabileet

27.02.2021 Viinilehden toimitus

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä