viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Pariloitu lohileipä, uppomunan ja hollandaisekastikkeen kera

13.02.2017 Resepti: Antti Vahtera Kuva: Sami Repo

Uppomuna ja hollandaisekastike kruunaavat viikonlopun aamiaisen tai brunssin. Nam!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

35 min

*

500 g lohifileetä

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

4 viipaletta maalaisleipää (tai paahtoleipää)

tilliä

*

Uppomunat:

2 l vettä

1,4 dl väkiviinaetikkaa

4 munaa

sormisuolaa

*

Hollandaisekastike:

150 g voita

3 keltuaista

4 rkl vettä

4 rkl sitruunamehua

suolaa

Valmistusohje

1.Leikkaa lohifilee neljään osaan. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla.
2. Paista lohet parilapannulla molemmin puolin rapeaksi. Lohi saa jäädä sisältä punertavaksi, jolloin se on mehevää.
3. Keitä uppomunat. Mittaa vesi ja etikka laakeaan kattilaan tai kasariin, älä lisää suolaa. Anna kiehua muutama minuutti, jotta liika happi poistuu vedestä ja uppomunista tulee kiinteät ja kauniit.
4. Riko munat yksitellen lasiin. Pyöritä vettä vispilällä ja lisää munat lasista yksi kerrallaan pyörivään veteen. Anna kypsyä kaksi minuuttia.
5. Nosta uppomunat reikäkauhalla liinan päälle. Ripottele munien pintaan sormisuolaa.
6. Valmista hollandaisekastike. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.
7. Laita toiseen kattilaan vesi ja keltuaiset. Kuumenna seosta varovasti miedolla lämmöllä. Sekoita koko ajan voimakkaasti, kunnes seos sakenee.
8. Lisää voisula vähitellen juoksevana nauhana. Mausta kastike sitruunamehulla ja tarkista suolan määrä.
9. Paahda leivät paahtimessa tai pannulla. Nostele lohet leipäviipaleille. Lisää päälle uppomunat ja hollandaisekastiketta. Koristele tillillä.

Viinisuositus

Pfaff Pinot Blanc 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
12,48 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Salaattiwrapit

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Pääruoka

Vihreä shakshuka

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Helppo ja herkullinen vegebrunssi + kuohuviinit

08.02.2022 Reseptit ja tyyli: Teresa Välimäki Kuvat: Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä