Vahteran resepti

Pariloitu lohi ja sitrus-piparjuurikastike

26.06.2012 Antti Vahtera

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Pariloitu lohi ja helppo sitrusmehukastike piparjuurella terästettynä on maistuva ruoka valkoviinin kanssa.

Ainekset

600 g lohifileetä

2 sitruunaa

1 appelsiini

0,5 dl sokeria

0,5 dl oliiviöljyä

0,75 dl kapriksia

pätkä piparjuurta

valkopippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

1. Puserra sitrushedelmien mehut kattilaan ja mittaa mukaan sokeri. Raasta sekaan ruokalusikallinen piparjuurta. Keitä hiljalleen, kunnes mehusta on jäljellä kolmannes.
2. Lisää oliiviöljy ja kaprikset kattilaan, mutta älä keitä enää.
3. Poista lohifileestä kaikki ruodot sekä nahka. Poista myös tumma rasva selkäpuolelta. Leikkaa filee neljään palaan. Mausta pippurilla ja suolalla.
4. Sivele lohipalojen pintaan kevyesti oliiviöljyä. Nosta palat parilapannulle ja paista molemmin puolin muutama minuutti. Jätä lohipalat sisältä punertaviksi, niin maku pysyy mehevänä.
5. Pane fileet lautasille, raasta päälle piparjuurta ja valuta pinnalle sitruskastiketta.

Vastaavia reseptejä

Haudutettu lohi ja punajuuri-kikhernedal

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton
Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Hiillostettua lohta, kukkakaalia & parsaa

time Created with Sketch.
5 h
Kalaruoka

Lue lisää

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus