Reseptit

Papu-vuohenjuustosalaatti ja paahdettu sitruunavinegretti

04.08.2021 Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
4-6 annosta

Heilauta liina pöydälle, nosta kukat maljakkoon, kaada lasiin ranskalaista viiniä ja kokkaa Teresa Välimäen ranskalaisia ruokia.

Ainekset

500 g vihreitä pitkiä papuja

vettä

suolaa

2 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

*

Paahdettu sitruunavinegretti:

2 salottisipulia

1 fenkoli

1 kurkku

½–1 paahdetun sitruunan mehu

½ dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 tl sokeria

*

Lisäksi:

1 kerä rapeaa salaattia

n. 80 g babypinaattia

300 g vuohenjuustoa

kourallinen tuoretta minttua

Valmistusohje

1.Huuhtele ja siisti pavut. Kuumenna reilu kattilallinen vettä ja mausta se suolalla. Keitä papuja noin 5 minuuttia ja valuta lävikössä.
2. Kuori ja suikaloi salottisipuli ja leikkaa myös fenkoli suikaleiksi. Pese kurkku ja halkaise se pituussuunnassa. Poista kurkusta siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi.
3. Halkaise sitruuna ja paahda leikkuupinta karamellinruskeaksi kuumalla paistinpannulla.
4. Sekoita sipulin, fenkolin ja kurkun joukkoon oliiviöljy ja paahdetun sitruunan mehu. Mausta suolalla ja sokerilla. Kääntele maut hyvin sekaisin ja jätä maustumaan.
5. Jatka papujen kanssa. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla, lisää valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää pavut. Paista papuja valkosipulivoissa pari minuuttia.
6. Revi salaatti haarukkapaloiksi. Levitä salaatti ja pinaatti isolle salaattivadille.
7. Lisää päälle ensin puolet sipuli-fenkoli-kurkkuseoksesta ja pavuista. Tee toinen samanlainen kerros päälle.
8. Paahda halutessasi vuohenjuustokiekkoihin ruskea paistopinta paistinpannulla oliiviöljyssä tai uunissa grillivastusten alla. Revi vuohenjuusto salaatin pinnalle. Viimeistele tuoreilla mintunlehdillä.

Viinisuositus:

Vouvray Les Perruches Sec 2018

Alkon tuotenro: 580697

Valkoviini Loire
19,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
minus-one-point Created with Sketch. -1
Kallis
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sitruuna-timjamibroileri ja sinappinen perunasalaatti

time Created with Sketch.
12 h 50 min
Gluteeniton Kanaruoka

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton
Jälkiruoka

Raparperi sitrus-vaniljaliemessä ja ruby-suklaa

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton

Lue lisää

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Viinilehden toimitus + kuvat Robert Seger

Unohda juhlastressi! Näillä salaattiresepteillä ja viineillä onnistut

19.05.2021 Viinilehden toimitus