Yleinen

Palsternakkashotti ja chorizoa

14.02.2017 Suvi Rüster Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Herkullinen palsternakkakeitto, jonka viimeistelevät rapeat chorizoviipaleet ja loraus paahdettua seesaminsiemenöljyä.

Ainekset

6 annosta

25 min + 25 min paistamiseen

*

500 g palsternakkoja

1 iso (200 g) jauhoinen peruna

1 valkosipulinkynsi

2 rkl öljyä

1 rkl tummaa siirappia tai hunajaa

1 tl garam masalaa

1 tl suolaa

noin 6 dl vettä (kuumaa)

2 dl kuohukermaa

(suolaa)

*

Lisäksi:

100 g chorizoa

1-2 rkl paahdettua seesamin- tai kurpitsansiemenöljyä

6 seesaminsiemengrissiniä (leipätikkuja)

basilikan lehtiä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi palsternakat ja peruna. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.
2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon öljy, siirappi, garam masala ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes palsternakat tuntuvat pehmeiltä.
3. Kaada kasvikset tehosekoittimen kulhoon. Kaada päälle kuuma vesi ja kuohukerma. Soseuta sileäksi keitoksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Pidä palsternakkakeitto lämpimänä.
4. Leikkaa chorizomakkara ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna chorizoja paistinpannussa, kunnes niistä irtoaa rasvaa ja makkarat ovat saaneet hieman väriä.
5. Kaada palsternakkakeitto annoskulhoihin tai mukeihin. Lisää päälle makkaraviipaleita. Valuta päälle seesaminsiemenöljyä. Nosta leipätikut keiton joukkoon. Koristele basilikan lehdillä.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Palsternakkakiekot

time Created with Sketch.
50 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Kylmä parsakeitto ja rapea gruyere

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Porkkanakeitto ja rapeat juustokuutiot

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Testissä: makkara-olut parit

30.05.2017 Elisa Johansson + Olutsuositukset Mariaana Nelimarkka + Kuva Sami Piskonen