viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Palsternakkakiekot
Reseptit

Palsternakkakiekot

17.11.2020 Linnea Vihonen + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
50 min
servings Created with Sketch.
20 annosta

Pikkujoulujen pikkusyötäväksi kannattaa kattaa erilaisia pieniä annoksia. Yksi pikkujoulupöydän suosikki on herkulliset palsternakkakiekot ja raikas riesling.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300–400 g palsternakkaa

2 rkl oliiviöljyä

¾ tl suolaa

*

Marinoitu keltajuuri:

1/2 dl sokeria

1 dl riisiviinietikkaa

2 tähtianista

1 kanelitanko

2 keltajuurta

*

Pistaasikrokantti:

1 dl fariinisokeria

1 rkl vettä

1 tl hienoa merisuolaa

1 dl kuorittuja pistaaseja murskattuina

*

Sitruunaricotta:

50 g ricotta-juustoa

50 g fetajuustoa

1 tl sitruunankuorta hienoksi raastettuna

1 tl sitruunamehua

1/3 tl mustapippuria

2 tl oliiviöljyä

1 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuna

*

Lisäksi:

1 prk (225 g) punajuurihummusta, esim. Baba Foods

yrttien lehtiä tai syötäviä kukkia, esim. rautayrtti

Valmistusohje

1.Pese palsternakat ja leikkaa 1–2 cm paksuiksi kiekoiksi. Sivele kiekoille oliiviöljyä molemmin puolin, ripottele suolaa ja levitä kiekot tasaisesti leivinpaperoidulle pellille. Paahda kiekkoja 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
2. Anna palsternakkakiekkojen jäähtyä ja marinoi keltajuuret. Kiehauta sokeri, riisiviinietikka, tähtianikset, kanelitanko ja laakerinlehdet kattilassa.
3. Kuori keltajuuret ja leikkaa mandoliinilla tai veitsellä hyvin ohueksi. Kaada jäähtynyt liemi keltajuurien päälle ja anna marinoitua 15 minuuttia.
4. Tee pistaasikrokantti. Kuumenna fariinisokeria, vettä ja suolaa kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Anna kuplia pari minuuttia ja lisää pistaasit. Sekoita ja kaada seos leivinpaperille jäähtymään.
5. Murra jäähtynyt krokantti pienemmiksi paloiksi.
6. Valmista sitruunaricotta. Murusta fetajuusto kulhoon, lisää loput ainekset ja sekoita.
7. Sekoita hummus sileäksi kulhossa ja laita pursotinpussiin.
8. Sipaise sitruunaricottaa palsternakkakiekoille. Pursota päälle punajuurihummusta. Taittele päälle pikkelöityjä keltajuuria ja nosta pistaasikrokantti kruunuksi. Koristele pienillä yrtinlehdillä tai syötävillä kukilla.

Vinkki! Paahda palsternakkojen päätypalat uunissa rapeiksi. Tarjoa ylimääräinen punajuurihummus niiden kanssa dippinä.

Viinisuositus:

Graf von Schönborn Rheingau Riesling Brut 2015

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Saksa
19,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Portugalilaiset kroketit jauhelihasta, Croquetas de carne

time Created with Sketch.
4 h 45 min
Liharuoka
Alkuruoka

Aasialaiset silakkarullat

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Palsternakkashotti ja chorizoa

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Keitto

Lue lisää

Avaa viinipullo tyylillä! Näin korkkaat pikkujoulut

22.11.2023 Video Splendido Food + Kuva Shutterstock

Pikkujoulujen ja vuodenvaihteen parhaat cocktailit

08.12.2022 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tyyliä talven juhliin! Moët & Chandon Impérial Brut + poromousse-puikulat

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä