Reseptit

Palsternakkaa ruskeassa voissa

Ruskealla voilla aateloidut palsternakat ovat yksinkertainen ja helppo ruokalaji, jonka voi tarjota alkuruokana tai pääruoan lisukkeena, kylmänä tai lämpimänä.

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis

20 min + 1 h kypsennykseen

*

4 keskikokoista palsternakkaa

1 dl rypsiöljyä

2 rkl suolaa

100 g voita

*

Yrttikastike:

2 rkl persiljaa hienonnettuna

1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1 rkl rakuunaa hienonnettuna

1 rkl kirveliä hienonnettuna

2 rkl pinjansiemeniä

1 dl oliiviöljyä

1/2 dl balsamico-viinietikkaa

1 rkl sokeria

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

parmesaani-juustoa

Valmistusohje

1. Pese palsternakat huolellisesti ja kuiva ne. Aseta palsternakat uunivuokaan ja lisää sekaan öljy sekä suolaa. Pyörittele ainekset sekaisin ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
2. Halkaise kypsät palsternakat pituussuunnassa puoliksi ja laita ne voin kanssa laakeaan korkeareunaiseen paistinpannuun.
3. Lisää liedelle lämpöä ja odota kunnes voi ruskistuu. Pyörittele palsternakkoja ruskeassa voissa 5 minuuttia ja tarjoile yrttikastikkeen kanssa.
4. Valmista yrttikastike. Laita hienonnetut yrtit ja pinjansiemenet kulhoon.
5. Sekoita oliiviöljy ja balsamico toisessa astiassa. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Kaada seos yrttien päälle. Sekoita.
6. Kaada yrttikastike palsternakoille. Raasta päälle parmesaania.

Vinkki: Yrttikastikkeen voi tarjota sekä kylmien että lämpimien palsternakkojen kanssa.

Viinisuositus

Black Tie by Pfaff 2017

526437, Alkon tuotesivu
Valkoviini / AC Alsace / Ranska
Pfaffenheim
Pinot Gris, Riesling
14,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Voin annokseen tuoma paahteinen maku ja yrttikastikkeen hapokkuus korostavat maukkaasti viinin kypsän hedelmäisiä vivahteita. Palsternakan hento makeus ja viinin makeus komppaavat harmonisesti toisiaan. Puhdaspiirteinen viini antaa maanläheiseen annokseen kontrastia. Makujen harmoniaa.

Vastaavia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Pääruoka

Parsa-halloumivartaat ja roja-kastike

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Kaupallinen yhteistyö

Vastaavia artikkeleita

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä

TOP 5: Magnumit kesäjuhliin

12.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Shutterstock

Liity porukkaamme, haemme uutta työntekijää

11.06.2019 Elisa