Vahteran resepti

Paistetut kampasimpukat, vuohenjuusto-kukkakaalipyree ja voi-valkoviinikastike

26.06.2012 Antti Vahtera

Kampasimpukat ovat erinomainen alkuruoka illalliselle, mutta toimivat myös ruokapöydän päätähtenä. Tarjoile kampasimpukat vuohenjuusto-kukkakaalipyreen ja voi-valkoviinikastikkeen kanssa.

Ainekset

3-5 kpl kampasimpukkaa henkilöä kohden

kirkastettua voita

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Vuohenjuusto-kukkakaalipyree

1 kpl pieni kukkakaali

1 kpl jauhoinen peruna (esim. Rosamunda)

100 g vuohenjuustoa (Riblaire tms.)

suola

valkopippuria myllystä

Voikastike

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

1salottisipuli

100-150g suolatonta voita

valkopippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

suolaa

Valmistusohje

Paistetut kampasimpukat

1. Poista simpukoista mädin kiinnikkeet ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Mausta pippurilla ja suolalla.
2. Grillaa nopeasti molemmin puolin kuumalla paistinpannulla kirkastetussa voissa, jätä sisältä hieman läpikuultavaksi, koska täysin kypsinä niistä tulee kumimaisia.

Vuohenjuusto-kukkakaalipyree

1. Kuori peruna ja paloittele se. Irrota nuput kukkakaalista.
2. Kuullota vihannekset voissa ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi.
3. Siivilöi ja laita vihannekset ja vuohenjuusto tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi.

Voi-valkoviinikastike

1. Hienonna salottisipuli ja keitä hiljalleen kattilassa valkoviinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois.
2. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon, kunnes jäljellä on noin 2/3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
3. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka
Alkuruoka

Fine diningia kotona: Kozeen Shiwanin kuningasperuna

time Created with Sketch.
2 h
Kalaruoka
Pääruoka

Lue lisää

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Tyyliä talven juhliin! Moët & Chandon Impérial Brut + poromousse-puikulat

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Ihanat uudet perunat & niille sopivat viinit

10.06.2021 Taina Salovaara + kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä