Vahteran resepti

Paistetut kampasimpukat, vuohenjuusto-kukkakaalipyree ja voi-valkoviinikastike

Kampasimpukat ovat erinomainen alkuruoka illalliselle, mutta toimivat myös ruokapöydän päätähtenä. Tarjoile kampasimpukat vuohenjuusto-kukkakaalipyreen ja voi-valkoviinikastikkeen kanssa.

Ainekset

3-5 kpl kampasimpukkaa henkilöä kohden

kirkastettua voita

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Vuohenjuusto-kukkakaalipyree

1 kpl pieni kukkakaali

1 kpl jauhoinen peruna (esim. Rosamunda)

100 g vuohenjuustoa (Riblaire tms.)

suola

valkopippuria myllystä

Voikastike

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

1salottisipuli

100-150g suolatonta voita

valkopippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

suolaa

Valmistusohje

Paistetut kampasimpukat

1. Poista simpukoista mädin kiinnikkeet ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Mausta pippurilla ja suolalla.
2. Grillaa nopeasti molemmin puolin kuumalla paistinpannulla kirkastetussa voissa, jätä sisältä hieman läpikuultavaksi, koska täysin kypsinä niistä tulee kumimaisia.

Vuohenjuusto-kukkakaalipyree

1. Kuori peruna ja paloittele se. Irrota nuput kukkakaalista.
2. Kuullota vihannekset voissa ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi.
3. Siivilöi ja laita vihannekset ja vuohenjuusto tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi.

Voi-valkoviinikastike

1. Hienonna salottisipuli ja keitä hiljalleen kattilassa valkoviinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois.
2. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon, kunnes jäljellä on noin 2/3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
3. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Perunapizza bianco

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

PPP-pasta eli peruna-papu-pestopasta

time Created with Sketch.
20 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus

Lempeä kuhaconfit ja hapokas itävaltalainen riesling sopivat kesän kevyempiin herkutteluhetkiin

Kaupallinen yhteistyö

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Kesän raikkain riesling ja kampasimpukka-salaattikupit

Kaupallinen yhteistyö

16.06.2020 Viinilehden toimitus