Vahteran resepti

Paistettua turskaa, balsamiviinietikkaa ja raparperia

26.06.2012 Antti Vahtera

Pane voi ja balsamiviinietikka kattilaan. Haihduta miedolla lämmöllä kolmannes pois. Kuori raparperit ja leikkaa ne 5 cm:n mittaisiksi paloiksi. Lisää raparperit etikkavoihin ja anna niiden pehmetä. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Leikkaa turskafilee neljäksi palaksi ja mausta ne pippurilla suolalla. Paista fileet pinnoitetulla pannulla kirkastetussa voissa rapeiksi (4 minuuttia). Käännä fileet ja jatka paistoa minuutin […]

Ainekset

400 g turskafileetä (tai isoa kuhaa, siikaa...)

1 dl sulaa voita

1 dl balsamiviinietikkaa

2 pientä raparperia

1 limetin mehu

valkopippuria myllystä

suolaa

kirkastettua voita kalojen paistoon

Valmistusohje

Pane voi ja balsamiviinietikka kattilaan. Haihduta miedolla lämmöllä kolmannes pois. Kuori raparperit ja leikkaa ne 5 cm:n mittaisiksi paloiksi. Lisää raparperit etikkavoihin ja anna niiden pehmetä. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Leikkaa turskafilee neljäksi palaksi ja mausta ne pippurilla suolalla. Paista fileet pinnoitetulla pannulla kirkastetussa voissa rapeiksi (4 minuuttia). Käännä fileet ja jatka paistoa minuutin ajan. Sivele fileiden pintaan limetin mehua ja anna vetäytyä kostean liinan alla muutama minuutti.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kesäkaali-halloumpihvit

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton
Jälkiruoka

Raparperi sitrus-vaniljaliemessä ja ruby-suklaa

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton

Vastaavia artikkeleita

Epätyypillisten viinimaiden helmet – 3 x kuohuviini viinifiilistelijälle

21.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

5 x aito siideri helteeseen ja ruokapöytään

21.06.2021 Mariaana Nelimarkka + kuva Shutterstock

Kokkaa bissellä! 4 x olutresepti

21.06.2021 Anikò Lehtinen + kuva Shutterstock