viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Paistettu kuha
Reseptit

Paistettu kuha, sitruuna-kapris-mantelisalaatti ja ruskistettu beurre blanc

20.04.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Voissa paistettu kuha saa kaverikseen samettisen pehmeää beurre blanc -kastiketta, kukkakaalia ja hapokasta kapris-mantelisalaattia. Lasiin kaadetaan samppanjaa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 isoa kuhafileetä

suolaa

pippuria

voita

*

Paahdettu kukkakaali:

1 kukkakaali

2–4 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

*

Ruskistettu beurre blanc:

150 g (suolatonta)voita

1/2 dl valkoviinietikkaa

1 dl kuivaa valkoviiniä

1/2 dl vettä

2 rkl salottisipulia hyvin hienonnettuna

1 tl sitruunamehua

suolaa

pippuria

*

Seljankukka-valeluliemi:

1/2 dl sokeria

2 dl seljankukkamehua

2 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl voita

ripaus suolaa

*

Sitruuna-kapris-mantelisalaatti:

1 sitruuna

2 rkl kapriksia

1 dl paahdettuja ja suolattuja kokonaisia manteleita

1 tl valkoviinietikkaa

1 tl sokeria

1 dl (kuminan) versoa tai tuoretta yrttiä

Valmistusohje

1.Valmista paahdettu kukkakaali. Ripottele kukkakaalin pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 40 minuuttia, riippuen kukkakaalin koosta.
2. Leikkaa kypsä kukkakaali viipaleiksi ja pirskottele pintaa vielä öljyä ja mausteita.
3. Valmista kukkakaalin kypsyessä beurre blanc. Ruskista voi kattilassa ja jäähdytä.
4. Mittaa toiseen kasariin etikka, viini, vesi ja hyvin hieno sipulisilppu.  Keitä, kunnes seosta on jäljellä 1/4.
5. Nosta kasari liedeltä ja vispaa joukkoon pieneksi paloiteltu kylmä ruskistettu voi. Kuumenna uudelleen, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi halutessasi.
6. Valmista seljankukkainen valeluliemi. Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi. Lisää seljankukkamehu ja etikka. Keitä seosta kasaan, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää lopuksi voi ja suola.
7. Tee seuraavaksi sitruuna-kapris-mantelisalaatti. Kuori sitruunasta veitsellä kuoret ja valkoinen osa. Leikkaa sitruuna fileiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.
8. Poista kuhasta ruodot leikkaamalla v-viilto ruotorivin kohdalle. Leikkaa filee puoliksi, mausta suolalla ja pippurilla.
9. Kuumenna voi paistinpannulla. Paista kaloja voissa yhdeltä puolelta pari minuuttia. Lisää seljakukkaliemi pannulle. Valele kalaa liemellä, kunnes se on kypsä. Käännä kalat nopeasti pannulla ja tarjoile.
10. Tarjoa kalat kukkakaalien, sitrussalaatin ja beurre blancin kanssa.

Viinisuositus:

Ruinart Champagne Brut

Alkon tuotenro 1:

Samppanja Champagne
79,90 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Alkuruoka

Endiivit kaprismajoneesilla ja sardellilla

time Created with Sketch.
25 min
Maidoton Kalaruoka
Pääruoka

Uunikala ja kasvispaistos loirelaisittain

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus

Itävaltalainen Riesling ja Grüner Veltliner maistuu suomalaisille

Kaupallinen yhteistyö

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Lempeä kuhaconfit ja hapokas itävaltalainen riesling sopivat kesän kevyempiin herkutteluhetkiin

Kaupallinen yhteistyö

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä