Entrecôte ja tattikastike

Paistettu entrecôte ja tattikastike

Rouhea syysruoka syntyy entrecôtesta ja tattikastikkeesta. Yhdistelmän kruunaa perunat ja pavut ja lasillinen hyvää punaviiniä.

1 h 15 min
servings 4 annosta

26.09.2022 Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 entrecôtepihviä

voita ja oliiviöljyä paistamiseen

suolaa

mustapippuria

*

Tattikastike:

2 salottisipulia

200 g tatteja

1–2 rkl voita

4 dl sienilientä (tai kasvislientä)

1–2 oksaa kutakin yrttiä: timjami, rosmariini, salvia, rakuuna

1 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

2 rkl konjakkia

*

Paahdetut pikkupotut:

1 kg pieniä perunoita

oliiviöljyä

suolaa

*

Vihreät pavut:

300 g pitkiä vihreitä papuja

suolaa

oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele sienet melko ronskeiksi paloiksi.
2. Kuumenna tattikastikkeen voi paistinpannulla. Paista sipuleita ja sieniä muutama minuutti, jotta ne saavat hieman väriä. Siirrä sipuli-sieniseos hetkeksi sivuun odottamaan.
3. Lisää samalle pannulle sieniliemi ja yrtit. Keitä hiljaa poreillen, kunnes liemestä on jäljellä noin puolet.
4. Siivilöi liemi pieneen kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta ja lisää sieni-sipuliseos. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja konjakilla.
5. Pese perunat ja laita ne uunipellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
6. Huuhtele pavut. Keitä niitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 4–5 minuuttia. Valuta lävikössä. Kääntele papujen joukkoon tilkka oliiviöljyä ja mausta suolalla.
7. Paista entrecôte-pihvit voi-öljyseoksessa molemmin puolin napakalla lämmöllä, jotta ne saavat hyvän pintavärin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit folioon noin 5 minuutiksi.
8. Tarjoile entrecôte-pihvit ja tattikastike pottujen ja papujen kera.

Viinisuositus:

Château Leydet-Valentin Saint-Émilion Grand Cru 2019
Ranska, Viinikellari.com, 31,90 €

Mediumkypsä liha ja tattikastikkeen kermaisuus pehmentävät nuorekkaan Bordeaux-viinin suuta kuivattavaa tanniinisuutta. Yhdistelmä tekee viinistä mukavan suunmyötäisen. Tattien metsäinen aromimaailma ja entrecôten paahteisuus tuovat korostetusti esiin viinin kypsiä piirteitä. Vihreille pavuille sopiva viinin yrttisyys viimeistelee harmonisen kokonaisuuden.

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla