viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Entrecôte ja tattikastike
Reseptit

Paistettu entrecôte ja tattikastike

26.09.2022 Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h 15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Rouhea syysruoka syntyy entrecôtesta ja tattikastikkeesta. Yhdistelmän kruunaa perunat ja pavut ja lasillinen hyvää punaviiniä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 entrecôtepihviä

voita ja oliiviöljyä paistamiseen

suolaa

mustapippuria

*

Tattikastike:

2 salottisipulia

200 g tatteja

1–2 rkl voita

4 dl sienilientä (tai kasvislientä)

1–2 oksaa kutakin yrttiä: timjami, rosmariini, salvia, rakuuna

1 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

2 rkl konjakkia

*

Paahdetut pikkupotut:

1 kg pieniä perunoita

oliiviöljyä

suolaa

*

Vihreät pavut:

300 g pitkiä vihreitä papuja

suolaa

oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele sienet melko ronskeiksi paloiksi.
2. Kuumenna tattikastikkeen voi paistinpannulla. Paista sipuleita ja sieniä muutama minuutti, jotta ne saavat hieman väriä. Siirrä sipuli-sieniseos hetkeksi sivuun odottamaan.
3. Lisää samalle pannulle sieniliemi ja yrtit. Keitä hiljaa poreillen, kunnes liemestä on jäljellä noin puolet.
4. Siivilöi liemi pieneen kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta ja lisää sieni-sipuliseos. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja konjakilla.
5. Pese perunat ja laita ne uunipellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
6. Huuhtele pavut. Keitä niitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 4–5 minuuttia. Valuta lävikössä. Kääntele papujen joukkoon tilkka oliiviöljyä ja mausta suolalla.
7. Paista entrecôte-pihvit voi-öljyseoksessa molemmin puolin napakalla lämmöllä, jotta ne saavat hyvän pintavärin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit folioon noin 5 minuutiksi.
8. Tarjoile entrecôte-pihvit ja tattikastike pottujen ja papujen kera.

Viinisuositus:

Château Leydet-Valentin Saint-Émilion Grand Cru 2019
Ranska, Viinikellari.com, 31,90 €

Mediumkypsä liha ja tattikastikkeen kermaisuus pehmentävät nuorekkaan Bordeaux-viinin suuta kuivattavaa tanniinisuutta. Yhdistelmä tekee viinistä mukavan suunmyötäisen. Tattien metsäinen aromimaailma ja entrecôten paahteisuus tuovat korostetusti esiin viinin kypsiä piirteitä. Vihreille pavuille sopiva viinin yrttisyys viimeistelee harmonisen kokonaisuuden.

 

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Pääruoka

Sieni-kaalikääryleet tahinikastikkeella

time Created with Sketch.
2 h
Kasvisruoka
Pääruoka

Porsaankyljykset ja oliivipaistinliemi

time Created with Sketch.
valmistus 1 h + marinoituminen 4 h
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Syksyn parhaat riistaviinit – valitse pöytään nämä!

21.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Sesongin parhaat sieniviinit ja -reseptit

21.08.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä