viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Pähkinäinen hernekeitto

22.03.2017 Resepti: Suvi Rüster + Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo + Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Pähkinäinen tuorehernekeitto, jonka hienostunut maku tulee hasselpähkinöistä. Tarjoa valuvien munien ja valkosipulileipätikkujen kanssa pääsiäispöydän alkupalana.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, maidoton

30 min

*

250 g pakasteherneitä

1 ruukku basilikaa

1 ruukku minttua

1/2 dl paahdettuja hasselpähkinöitä

6 dl vettä

3/4 tl suolaa

1 avokado

1 limetinmehu

mustapippuria myllystä

*

Lisäksi:

2 munaa

2 palaa ruisleipää

1 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Keitä ensin munat. Lisää munat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia, niin ne jäävät sisältä sopivan löysäksi. Jäähdytä munat kylmässä vedessä.
2. Mittaa kattilaan pakasteherneet, ruukullinen basilikaa ja minttua, hasselpähkinät, vesi ja suola. Kiehauta ja keitä viisi minuuttia.
3. Kaada tuorehernekeitto tehosekoittimeen. Lisää tehosekoittimen kulhoon avokadon hedelmäliha, limetin mehu ja ripaus mustapippuria. Soseuta sileäksi keitoksi.
4. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Pidä hernekeitto lämpimänä.
5. Suikaloi ruisleivät ohuiksi tikuiksi. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Lisää joukkoon kuorittu, murskattu valkosipulinkynsi sekä leipätikut. Pyörittele ja paista muutaman minuutin, kunnes leipätikut ovat hieman ruskistuneet.
6. Annostele tuorehernekeittoa annoskulhoihin. Kuori ja halkaise kananmunat terävällä veitsellä ja nosta puolikkaat keiton päälle. Dippaile keittoa valkosipulisten ruistikkujen kanssa.

Viinisuositus

Vóila Vineyard Assyrtiko 2015

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Kreikka
13,35 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Majoneesimunat

time Created with Sketch.
30 min
Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Pikkusyötävä

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

5 x viime hetken pääsiäisviini

04.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

TOP 5 pääsiäisen lammaspunkut

07.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä