Yleinen

Vegaaninen selleri-päärynäkeitto ja tyrnivinaigrette

13.09.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Vegaaninen keitto, jonka juju on uunissa hartaasti paahdettu selleri. Nautitaan luomuviinin kanssa.

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, maidoton, munaton, vegaani

30 min + 45 min kypsymiseen

*

1/2 juuriselleri

1–2 rkl rypsiöljyä

2 päärynää

2 salottisipulia

1 rkl öljyä

1 dl cashewpähkinöitä

1 l manteli- tai pähkinämaitoa

suolaa

mustapippuria

*

Tyrnivinaigrette:

1/4 dl valkoviinietikkaa

2 tl sokeria

suolaa

mustapippuria

1/2 dl rypsiöljyä

1 dl tyrnimarjoja

Valmistusohje

1. Kuori selleri ja paloittele se hieman pienemmiksi paloiksi.
2. Nosta palat uunivuokaan ja pirskottele pintaan rypsiöljyä. Kypsennä selleriä uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja paahtuneita.
3. Kuori päärynät ja sipulit. Pilko pieniksi paloiksi.
4. Kuullota ne kattilassa öljyssä, lisää paahtuneet sellerit, pähkinät ja mantelimaito.
5. Kiehauta ja hauduta 10 minuuttia.
6. Keiton kiehuessa valmista tyrnivinaigrette. Sekoita etikka, sokeri sekä mausteet keskenään. Lisää öljy ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi hieman murskatut tyrnimarjat. 7. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.
8. Tarjoile vegaaninen keitto tyrnivinaigreten kanssa.

Luomuviinisuositus

Dreissigacker Organic Riesling 2020

Alkon tuotenro: 529477

Valkoviini Rheinhessen
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Paistettu sorsa, muhennettu selleri ja pikkelöity maa-artisokka

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka
Alkuruoka

Crème ninon, ranskalainen hernesosekeitto

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Keitto
Alkuruoka

Selleritaco

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock