viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Vegaaninen selleri-päärynäkeitto ja tyrnivinaigrette

13.09.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Vegaaninen keitto, jonka juju on uunissa hartaasti paahdettu selleri. Nautitaan luomuviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, maidoton, munaton, vegaani

30 min + 45 min kypsymiseen

*

1/2 juuriselleri

1–2 rkl rypsiöljyä

2 päärynää

2 salottisipulia

1 rkl öljyä

1 dl cashewpähkinöitä

1 l manteli- tai pähkinämaitoa

suolaa

mustapippuria

*

Tyrnivinaigrette:

1/4 dl valkoviinietikkaa

2 tl sokeria

suolaa

mustapippuria

1/2 dl rypsiöljyä

1 dl tyrnimarjoja

Valmistusohje

1. Kuori selleri ja paloittele se hieman pienemmiksi paloiksi.
2. Nosta palat uunivuokaan ja pirskottele pintaan rypsiöljyä. Kypsennä selleriä uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja paahtuneita.
3. Kuori päärynät ja sipulit. Pilko pieniksi paloiksi.
4. Kuullota ne kattilassa öljyssä, lisää paahtuneet sellerit, pähkinät ja mantelimaito.
5. Kiehauta ja hauduta 10 minuuttia.
6. Keiton kiehuessa valmista tyrnivinaigrette. Sekoita etikka, sokeri sekä mausteet keskenään. Lisää öljy ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi hieman murskatut tyrnimarjat. 7. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.
8. Tarjoile vegaaninen keitto tyrnivinaigreten kanssa.

Luomuviinisuositus

Dreissigacker Organic Riesling 2020

Alkon tuotenro: 529477

Valkoviini Rheinhessen
15,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Pikkelöityä kyssäkaalia, päärynää ja katajasuolaa

time Created with Sketch.
pikkelöinti ja jäähdytys 2 h valmistusaika 10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Kolumbialainen kurpitsa-päärynäsosekeitto

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Paistettu sorsa, muhennettu selleri ja pikkelöity maa-artisokka

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka

Lue lisää

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä