Yleinen

Paahdetut punajuurilohkot, peruna-parmesaanisose ja savupaprikakastike

22.04.2019 Arto Ratas + kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Nyt leikitellään kasvisten mauilla. Punajuurta, perunaa, parmesaania ja savupaprikaa. Kombon kruunaa erinomainen roseeviini.

Ainekset

4 annosta gluteeniton, munaton, kasvis

*

4 keskikokoista punajuurta

*

Savupaprikakastike:

1 paprika

1 dl rypsiöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl savupaprikajauhetta

suolaa

mustapippuria

*

Peruna-parmesaanisose:

200 g rosamunda-perunaa

vettä

1 tl suolaa

1 dl kermaa

25 g voita

50 g parmesaani-juustoa raasteena

suolaa

mustapippuria

*

Perunalastut:

2 pientä perunaa

3 dl öljyä

suolaa

*

Koristeluun:

suolaheinää

Valmistusohje

  1. Paahda punajuuria kuorineen 180-asteisessa uunissa tunnin verran.
  2. Valele paprika kevyesti rypsiöljyllä (noin 1 rkl) ja paahda punajuurien kanssa uunissa pehmeäksi. Huomioi, että paprika tummuu ja kypsyy punajuuria huomattavasti nopeammin.
  3. Poista paprikasta siemenet ja kara. Laita paprika ja muut kastikkeen ainekset tehosekoittimeen. Jauha sileäksi kastikkeeksi.
  4. Kuori rosamunda-perunat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi.
  5. Perunoiden kiehuessa leikkaa kaksi pientä perunaa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.  Uppopaista perunalastut rapeaksi pienessä kattilassa noin 180 asteisessa öljyssä. Mausta suolalla.
  6. Kaada rosamunda-perunoiden keitinvesi pois. Kuumenna pienessä kattilassa kerma ja voi.
  7. Soseuta perunat ja lisää sekaan kuuma voi-kermaseos. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi parmesaaniraaste. Sose saa olla löysää, lisää tarvittaessa kermaa.
  8. Kokoa annos. Leikkaa kypsät, lämpimät punajuuret paloiksi. Tee punajuurista lautaselle keko, laita keskelle ohutta perunapyreetä, kaada päälle kastiketta ja koristele suolaheinällä sekä rapeilla perunalastuilla.

Viinisuositus

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé 2020

Alkon tuotenro: 007142

Roseeviini Chile
10,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Haudutettu lohi ja punajuuri-kikhernedal

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton
Pääruoka

Lehtikaali-vuohenjuustostrudel ja vihersalaatti

time Created with Sketch.
55 min
Munaton Kasvisruoka
Alkuruoka

Punakaalia, ruusua & mesijuurta

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Kasvisunelmia – 4 x sesongin vegeruoka

23.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Repo

Silli on kesän kunkku! Katso herkulliset sillireseptit

24.06.2021 Viinilehden toimitus