Yleinen

Paahdetut punajuurilohkot, peruna-parmesaanisose ja savupaprikakastike

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Nyt leikitellään kasvisten mauilla. Punajuurta, perunaa, parmesaania ja savupaprikaa. Kombon kruunaa kesäinen roseeviini.

Ainekset

4 annosta gluteeniton, munaton, kasvis 1 h

*

4 keskikokoista punajuurta

*

Savupaprikakastike:

1 paprika

1 dl rypsiöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl savupaprikajauhetta

suolaa

mustapippuria

*

Peruna-parmesaanisose:

200 g rosamunda-perunaa

vettä

1 tl suolaa

1 dl kermaa

25 g voita

50 g parmesaani-juustoa raasteena

suolaa

mustapippuria

*

Perunalastut:

2 pientä perunaa

3 dl öljyä

suolaa

*

Koristeluun:

suolaheinää

Valmistusohje

  1. Paahda punajuuria kuorineen 180-asteisessa uunissa tunnin verran.
  2. Valele paprika kevyesti rypsiöljyllä (noin 1 rkl) ja paahda punajuurien kanssa uunissa pehmeäksi. Huomioi, että paprika tummuu ja kypsyy punajuuria huomattavasti nopeammin.
  3. Poista paprikasta siemenet ja kara. Laita paprika ja muut kastikkeen ainekset tehosekoittimeen. Jauha sileäksi kastikkeeksi.
  4. Kuori rosamunda-perunat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi.
  5. Perunoiden kiehuessa leikkaa kaksi pientä perunaa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.  Uppopaista perunalastut rapeaksi pienessä kattilassa noin 180 asteisessa öljyssä. Mausta suolalla.
  6. Kaada rosamunda-perunoiden keitinvesi pois. Kuumenna pienessä kattilassa kerma ja voi.
  7. Soseuta perunat ja lisää sekaan kuuma voi-kermaseos. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi parmesaaniraaste. Sose saa olla löysää, lisää tarvittaessa kermaa.
  8. Kokoa annos. Leikkaa kypsät, lämpimät punajuuret paloiksi. Tee punajuurista lautaselle keko, laita keskelle ohutta perunapyreetä, kaada päälle kastiketta ja koristele suolaheinällä sekä rapeilla perunalastuilla.

Viinisuositus

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2018

007142, Alkon tuotesivu
Roseeviini / Central Valley / Chile
Miguel Torres
Cabernet Sauvignon
10,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Roseviinin marjaisuus ja yrttisyys tuovat punajuuren maanläheiseen makuun mukavaa maustetta. Parmesaanin tuoma hennon suolainen vivahde korostaa marjaisen viinin makeita sävyjä. Viinin eloisuus raikastaa herkullista kokonaisuutta.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Paahdetut punajuuret, fenkolikastike, suppilovahverot ja villiriisi

time Created with Sketch.
9 h
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Punajuuri-halloumtabboulleh ja piparjuurikastike

time Created with Sketch.
45 min
Munaton Salaatti
Pääruoka

Härkismurekepihvit

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Rohkelikko Linnea Vihonen

14.02.2019 Elisa Johanson + Kuva Sami Piskonen

Millainen viini kasvisruoalle?

01.10.2018 Viinisuositukset Ulla Häkkinen + Kuva Sami Repo

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen