Yleinen

Paahdetut punajuuret ja veriappelsiini

time Created with Sketch.
3 h 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Punajuuri ja veriappelsiini, täydellistä sesonkiruokaa alkuvuoteen. Viinisuositus yllättää, kokeile Casal Garcia roseeviiniä!

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

45 min + 3 h kypsymiseen ja maustumiseen

*

2 dl turkkilaista jugurttia

3–4 dl karkeaa merisuolaa

8 punajuurta

3 veriappelsiinia

suolaa

mustapippuria

1 dl pistaasipähkinöitä kuorittuina

*

Dukkah:

1 dl pistaasipähkinöitä kuorittuina

1/2 dl auringonkukansiemeniä

1 tl juustokuminansiemeniä

1 tl korianterinsiemeniä

sormisuolaa

Valmistusohje

1. Laita jugurtti valumaan kuituliinan tai talouspaperin päälle siivilään kolmeksi tunniksi.
2. Valmista dukkah-mausteseos. Paahda pistaasipähkinöitä, auringonkukansiemeniä ja juustokuminaa 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Mittaa puolet (1/2 dl) pistaasipähkinöistä ja kaikki muut dukkah-seoksen aineksista pieneen tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Säästä loput pistaasit koristeluun. Hienonna tasaiseksi, sattumia saa jäädä. Mausta dukkah ripauksella sormisuolaa.
4. Levitä karkea suola uunivuokaan. Asettele punajuuret suolapedille ja paahda 180-asteisessa uunissa punajuuret kypsiksi, noin 45 minuuttia.
5. Kuori jäähtyneet punajuuret niin, että ne jäävät mahdollisimman luonnollisen muotoisiksi.
6. Mausta valunut jugurtti suolalla. Raasta yhden veriappelsiinin kuori. Purista yhden veriappelsiinin mehu. Mausta jugurtti kuorella ja mehulla.
7. Kuori loput veriappelsiinit. Leikkaa appelsiinilohkot kalvottomiksi.
8. Levitä jugurtti laakealle vadille. Revi tai leikkaa punajuuret paloiksi ja levitä jogurtille. Pirskottele päälle hyvää oliiviöljyä ja sormisuolaa. Ripottele pinnalle vielä paahdetut kevyesti rikotut pistaasipähkinät, veriappelsiini ja dukkahia.

Viinisuositus

Casal Garcia Rose

Alkon tuotenro: 946107

Roseeviini Portugali
8,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
two-points Created with Sketch. 2 LÖYTÖ
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Paahdetut punajuuret, fenkolikastike, suppilovahverot ja villiriisi

time Created with Sketch.
9 h
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Punajuuri-halloumtabboulleh ja piparjuurikastike

time Created with Sketch.
40 min
Munaton Salaatti
Pääruoka

Härkismurekepihvit

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Rohkelikko Linnea Vihonen

14.02.2019 Elisa Johanson + Kuva Sami Piskonen

TOP 3 – Viinit kasvisruoalle

01.10.2018 Viinisuositukset Ulla Häkkinen + Kuva Sami Repo

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen