Reseptit

Paahdetut maa-artisokat

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Maa-artisokkien kuori on ohut ja mukulat voi hyvin paahtaa ja syödä kuorineen. Valkosipulilla, rosmariinilla sekä sitruunamehulla maustetut ja voilla silatut artisokat maistuvat sellaisenaan tai liharuoan lisukkeena. Nauti paahdetut maa-artisokat valkoviinin tai roseen kera.

Ainekset

800 g maa-artisokkia

1 kokonainen valkosipuli

1 rkl rosmariinia hienonnettuna

2 rkl rypsiöljyä

1/2 tl sormisuolaa

ripaus muskottipähkinää

25 g voita

1/2 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Pese maa-artisokat puhtaiksi juuresharjalla. Halkaise valkosipuli siten, että kaikki kynnet puolittuvat. Hienonna rosmariini.
2. Laita maa-artisokat ja valkosipuli uunivuokaan. Kääntele kasvikset öljyssä ja ripottele pinnalle rosmariinisilppu sekä suola. Mausta raastetulla muskottipähkinällä.
3. Kypsennä maa-artisokkia 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
4. Viimeistele maa-artisokat voilastuilla, sitruunamehulla ja pusertamalla niiden mausteeksi valkosipulinkynsien pehmeät sisukset.
5. Tarjoile paahdetut maa-artisokat sellaisenaan tai lisukkeena, sekä nauti valkoviinin tai roseen kera.

Valkoviinisuositus:

ABC Chardonnay 2019

Alkon tuotenro: 580807

Valkoviini Chile
9,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Roseeviinisuositus:

Casal Garcia Rose

Alkon tuotenro: 946107

Roseeviini Portugali
8,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
two-points Created with Sketch. 2 LÖYTÖ
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Maa-artisokkakeitto ja maa-artisokkasipsit

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Keitto
Alkuruoka

Maa-artisokka-tattigalette

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Maa-artisokka-tryffelipasta

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Maa-artisokka yllättää – katso vinkit viinin valintaan

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä