maa-artisokka – paahdetut maa-artisokat

Paahdetut maa-artisokat

Maa-artisokkien kuori on ohut ja mukulat voi hyvin paahtaa ja syödä kuorineen. Valkosipulilla, rosmariinilla sekä sitruunamehulla maustetut ja voilla silatut artisokat maistuvat sellaisenaan tai liharuoan lisukkeena. Nauti paahdetut maa-artisokat valkoviinin tai roseen kera.

1 h
servings 4 annosta

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

800 g maa-artisokkia

1 kokonainen valkosipuli

1 rkl rosmariinia hienonnettuna

2 rkl rypsiöljyä

1/2 tl sormisuolaa

ripaus muskottipähkinää

25 g voita

1/2 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Pese maa-artisokat puhtaiksi juuresharjalla. Halkaise valkosipuli siten, että kaikki kynnet puolittuvat. Hienonna rosmariini.
2. Laita maa-artisokat ja valkosipuli uunivuokaan. Kääntele kasvikset öljyssä ja ripottele pinnalle rosmariinisilppu sekä suola. Mausta raastetulla muskottipähkinällä.
3. Kypsennä maa-artisokkia 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
4. Viimeistele maa-artisokat voilastuilla, sitruunamehulla ja pusertamalla niiden mausteeksi valkosipulinkynsien pehmeät sisukset.
5. Tarjoile paahdetut maa-artisokat sellaisenaan tai lisukkeena, sekä nauti valkoviinin tai roseen kera.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla