maa-artisokka – paahdetut maa-artisokat

Paahdetut maa-artisokat

Maa-artisokkien kuori on ohut ja mukulat voi hyvin paahtaa ja syödä kuorineen. Valkosipulilla, rosmariinilla sekä sitruunamehulla maustetut ja voilla silatut artisokat maistuvat sellaisenaan tai liharuoan lisukkeena. Nauti paahdetut maa-artisokat valkoviinin tai roseen kera.

1 h
servings 4 annosta

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

800 g maa-artisokkia

1 kokonainen valkosipuli

1 rkl rosmariinia hienonnettuna

2 rkl rypsiöljyä

1/2 tl sormisuolaa

ripaus muskottipähkinää

25 g voita

1/2 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Pese maa-artisokat puhtaiksi juuresharjalla. Halkaise valkosipuli siten, että kaikki kynnet puolittuvat. Hienonna rosmariini.
2. Laita maa-artisokat ja valkosipuli uunivuokaan. Kääntele kasvikset öljyssä ja ripottele pinnalle rosmariinisilppu sekä suola. Mausta raastetulla muskottipähkinällä.
3. Kypsennä maa-artisokkia 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
4. Viimeistele maa-artisokat voilastuilla, sitruunamehulla ja pusertamalla niiden mausteeksi valkosipulinkynsien pehmeät sisukset.
5. Tarjoile paahdetut maa-artisokat sellaisenaan tai lisukkeena, sekä nauti valkoviinin tai roseen kera.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla