Paahdetut kokonaiset kananpojat

Huuhtele kananpoikien vatsat huolellisesti. Kuivaa, sekä mausta sisältä ja päältä grillimausteella. Halkaise paprikat ja chilit ja poista siemenet. Leikkaa paprikat neljään osaan ja chilit ohuiksi suikaleiksi. Poista pavuista kannat ja kuori valkosipulinkynnet. Kumoa kaikki vihannekset paistovuokaan ja sekoittele niihin viini sekä öljyä ja balsamietikkaa. Mausta grillimausteella, pippurilla ja suolalla. Nosta kananpojat vihannesten päälle ja paista […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 kevätkananpoikaa

4 kpl punaista paprikaa

4 kpl keltaista paprikaa

2 kpl punaista chiliä

150 g neulapapuja

8 kpl valkosipulinkynttä

20 kpl kirsikkatomaattia

0,5 dl oliiviöljyä

2 rkl balsamietikkaa

3 dl valkoviiniä

chilistä grillimaustetta

mustapippuria

suolaa

Kermaviilikastike

2 dl kermaviiliä

1 limetin mehu

1 dl silputtua ruohosipulia

1/2 dl tuoretta minttua silputtuna

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Huuhtele kananpoikien vatsat huolellisesti. Kuivaa, sekä mausta sisältä ja päältä grillimausteella. Halkaise paprikat ja chilit ja poista siemenet. Leikkaa paprikat neljään osaan ja chilit ohuiksi suikaleiksi. Poista pavuista kannat ja kuori valkosipulinkynnet. Kumoa kaikki vihannekset paistovuokaan ja sekoittele niihin viini sekä öljyä ja balsamietikkaa. Mausta grillimausteella, pippurilla ja suolalla.

Nosta kananpojat vihannesten päälle ja paista 180-asteisessa uunissa vajaa tunti, välillä vihanneksia sekoittaen ja kananpoikia valellen. Tarjoa couscousin ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Kermaviilikastike

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku. Tarjoa kylmänä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla