Vahteran resepti

Paahdettua siikaa, katkarapuja ja kukkakaali-perunamuhennosta

26.06.2012 Antti Vahtera

Nypi siikafileistä keskipiikit ja poista mahdolliset sivuruodot. Keitä kukkakaalin nuput ja pieneksi pilkotut perunat vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja murskaa survimella. Lisää voi ja kuuma maito reilusti sekoittaen. Mausta suolalla. Paahda suolalla ja valkopippurilla maustetut siikafileet pinnoitetulla pannulla kirkastetun voin kanssa nahkapuolelta rapeaksi. Käännä fileet ja jatka paistamista vielä hetken. Nostele lautaselle muhennosta ja […]

Ainekset

500 g suomustettua siikafileetä

100 g katkarapuja

1 pieni kukkakaali

3 jauhoista kuorittua perunaa

2 dl maitoa

2 rkl voita

1 dl silputtua ruohosipulia

valkopippuria

suolaa

Kastike

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

2 maitoa

valkopippuria myllystä

suolaa

1 keitetty kanamuna

Valmistusohje

Nypi siikafileistä keskipiikit ja poista mahdolliset sivuruodot. Keitä kukkakaalin nuput ja pieneksi pilkotut perunat vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja murskaa survimella. Lisää voi ja kuuma maito reilusti sekoittaen. Mausta suolalla. Paahda suolalla ja valkopippurilla maustetut siikafileet pinnoitetulla pannulla kirkastetun voin kanssa nahkapuolelta rapeaksi. Käännä fileet ja jatka paistamista vielä hetken. Nostele lautaselle muhennosta ja lisää katkarapuja. Lusikoi päälle kastiketta, ripottele ruohosipulia ja viimeistele annos rapealla siikafileellä.

Kastike

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä hetkisen koko ajan sekoittaen. Lisää kuumennettu maito ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen ja varo ettei kastike pala pohjaan. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi joukkoon keitetty ja kuutioitu kananmuna.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tumma kanipata

Maidoton Liharuoka
Alkuruoka

Lue lisää

Barolo, Barbaresco ja muut upeat, italialaiset nebbiolot

20.09.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Pippurisen mausteinen syrah on riistakauden kruunaamaton kuningas

16.09.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Merlot – maailman viljellyin lajike on ruokapöydän moniottelija

16.09.2021 Viinilehden toimitus