Vahteran resepti

Paahdettua siikaa, katkarapuja ja kukkakaali-perunamuhennosta

26.06.2012 Antti Vahtera

Kata pöytään paahdettua siikaa, katkarapuja ja kukkakaali-perunamuhennosta. Kaada lasiin helmeilevän herkullista viiniä.

Ainekset

500 g suomustettua siikafileetä

100 g katkarapuja

1 pieni kukkakaali

3 jauhoista kuorittua perunaa

2 dl maitoa

2 rkl voita

1 dl silputtua ruohosipulia

valkopippuria

suolaa

*

Kastike:

*

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

2 maitoa

valkopippuria myllystä

suolaa

1 keitetty kanamuna

Valmistusohje

1. Nypi siikafileistä keskipiikit ja poista mahdolliset sivuruodot.
2. Keitä kukkakaalin nuput ja pieneksi pilkotut perunat vedessä kypsäksi.
3. Kaada vesi pois ja murskaa survimella. Lisää voi ja kuuma maito reilusti sekoittaen. Mausta suolalla.
4. Paahda suolalla ja valkopippurilla maustetut siikafileet pinnoitetulla pannulla kirkastetun voin kanssa nahkapuolelta rapeaksi. Käännä fileet ja jatka paistamista vielä hetken.
5. Nostele lautaselle muhennosta ja lisää katkarapuja. Lusikoi päälle kastiketta, ripottele ruohosipulia ja viimeistele annos rapealla siikafileellä.

Kastike

1. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä hetkisen koko ajan sekoittaen.
2. Lisää kuumennettu maito ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen ja varo ettei kastike pala pohjaan.
3. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi joukkoon keitetty ja kuutioitu kananmuna.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Grillatut ahvenet ja muna-kapriskastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka
Pääruoka

Kirjolohta, rakuunaperunat ja fenkolia

time Created with Sketch.
1 h
Kalaruoka

Lue lisää

Tyyliä talven juhliin! Moët & Chandon Impérial Brut + poromousse-puikulat

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Ihanat uudet perunat & niille sopivat viinit

10.06.2021 Taina Salovaara + kuvat Laura Riihelä

Itävaltalainen Riesling ja Grüner Veltliner maistuu suomalaisille

Kaupallinen yhteistyö

16.07.2020 Viinilehden toimitus