Reseptit

Paahdettua maa-artisokkaa à la Linnea Vihonen

1. Pese maa-artisokat hyvin ja leikkaa kuorineen paloiksi. 2. Pyörittele maa-artisokkapaloihin kulhossa oliiviöljy ja suola. 3. Paahda kuumassa 230–250-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset ovat paahtuneen värisiä ja kypsiä. Väriä saa olla runsaasti! 4. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. 5. Kaada soijamaito, etikka ja dijonsinappi kapean ja korkean mittakulhon pohjalle (sauvasekoittimen astia). 6. Sekoita sauvasekoittimella ainekset sekaisin. Kaada öljy […]

Ainekset

4 annosta

500 g maa-artisokkaa

80 g pikkelöityjä sieniä (esim. rouskuja)

1/2 rkl suolaa

*

Kaviaaria ja hollandaise:

1 dl soijamaito (makeuttamaton)

1 tl valkoviinietikkaa

1 tl dijonsinappia

2 dl rypsiöljyä

1 tl kurkumaa

1 sitruunan mehu

1 rkl hienonnettua rakuunaa

1 rkl merileväkaviaaria.

1 tl suolaa

*

Kuivattu salvia:

2–3 salvian oksaa (tai 1 rkl kuivattua yrttiä)

*

Mallas-kvinoamuru:

2 viipaletta mallasleipää

1 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

3 rkl puffattua kvinoaa (esim. Ruohonjuuri-kaupasta)

*

Koristeluun:

sormisuolaa ja oliiviöljyä

syötäviä kukkiatai krassia

Valmistusohje

1. Pese maa-artisokat hyvin ja leikkaa kuorineen paloiksi.
2. Pyörittele maa-artisokkapaloihin kulhossa oliiviöljy ja suola.
3. Paahda kuumassa 230–250-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset ovat paahtuneen värisiä ja kypsiä. Väriä saa olla runsaasti!
4. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
5. Kaada soijamaito, etikka ja dijonsinappi kapean ja korkean mittakulhon pohjalle (sauvasekoittimen astia).
6. Sekoita sauvasekoittimella ainekset sekaisin. Kaada öljy päälle ja ala hiljalleen nostaa sauvasekoitinta ylös niin, että kastike emulgoituu (muodostuu paksuhko tasainen kastike).
7. Mausta kurkumalla, sitruunamehulla, rakuunalla ja merileväkaviaarilla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunanmehua.
8. Kuivaa salvian oksia uunissa ritilällä noin tunti 85 asteessa, kunnes salviat murenevat helposti. Vastaavasti voit käyttää 1 rkl valitsemaasi kuivattua yrttiä.
9. Jauha leivät muruksi tehosekoittimessa, lisää oliiviöljy ja ripaus suolaa.
10. Paahda leipämurua 180-asteisessa uunissa noin 15 min (tai kunnes rapeaa). Sekoita paahtamisen aikana.
11. Murusta kuivattu salvia sekä puffattu kvinoa mukaan.
12. Kokoa annos. Pursota lautasen keskelle pursotinpussilla muutama ruokalusikallinen `hollandaisea´. Asettele maa-artisokista kruunu kastikkeen ympärille. Valuta oliiviöljyä kiilloksi maa-artisokkien päälle ja ripottele päälle hieman sormisuolaa. Nosta annoksen päälle 5–6 pientä pikkelöityä sientä.
Ripottele päälle noin ruokalusikallinen kvinoa-mallasmurua. Viimeistele annos syötävillä kukilla, anna luovuutesi loistaa!

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä