viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Paahdettu valkosipuli-palsternakkapasta

13.02.2018 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Paahdetun valkosipuli-palsternakkapastan herkullisuus piilee yksinkertaisuudessa. Kokeile ja ihastu!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis, munaton

25 min + 10 min pastan keittämiseen

*

3 kokonaista valkosipulia

1/2 tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

1 palsternakka

100 g voita

3 rkl rosmariinia hienonnettuna

50 g parmesaanijuustoa

2 rkl salviaa tai rosmariinia hienonnettuna

mustapippuria myllystä

*

Lisäksi:

300 g ohutta nauhapastaa

vettä

suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa valkosipulien päistä ohut viipale pois niin, että valkosipulin kynnet tulevat esille. Nosta valkosipulit leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa. Valuta päälle oliiviöljyä.
2. Paahda valkosipuleita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes valkosipulin kynnet ovat pehmeitä ja kauniin kullanruskeita.
3. Kuori valkosipuleiden paahtuessa palsternakka ja leikkaa esimerkiksi kuorimaveitsellä ohuiksi, pitkiksi lastuiksi.
4. Kuutioi voi paistinpannulle. Sulata keskilämmöllä. Kun voi ei enää kupli pannulla, purista paahtuneista valkosipuleista kynnet pannulle. Lisää joukkoon hienonnettu rosmariini. Paista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon palsternakkalastut. Nosta pannu liedeltä.
5. Keitä nauhapasta reilusti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan.
6. Valuta pasta lävikössä ja sekoita pannulle valkosipulivoin joukkoon.
7. Raasta joukkoon parmesaanijuustoa. Lisää tuoretta hienonnettua salviaa tai rosmariinia. Rouhaise päälle mustapippuria.

Viinisuositus

Chapoutier La Ciboise 2015

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Rhône
12,48 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Carbonara

time Created with Sketch.
25 min
Pasta
Pääruoka

Lasagne vartissa: avoin portobello-vuohenjuustolasagne

time Created with Sketch.
15 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Chorizo-ragu ja punajuurignocchit

time Created with Sketch.
2 h
Liharuoka

Lue lisää

Astetta superiorempi arki: tuunatut raviolit ja herkulliset ripasso superioret

Kaupallinen yhteistyö

11.04.2023 Viinilehden toimitus

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä