Paahdettu tartar ja pikapikkelöity punasipuli

Pinnan parilointi antaa tartarille mukavan paahteisen maun. Kokeile rosee- tai punaviinin kanssa.

21.11.2018 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Vinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

30 min

gluteeniton, maidoton

*

500–600 g sisä- tai ulkofileetä, marmoroitunutta

1 rkl worcesterkastiketta

1 1/2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 tl öljyä

*

Sipulit:

2 punasipulia

3 rkl punaviinietikkaa

2 rkl siirappia

1 rkl kapriksia

1 tl öljyä

1/4 tl suolaa

*

Purjo-palsternakkapyree:

1 iso purjo

300 g palsternakkaa

2 perunaa, jauhoista

vettä

2 rkl voita

noin 1 dl kuohukermaa

1 tl suolaa

*

Tarjoiluun:

4 munan keltuaista (luomu)

Valmistusohje

1. Marinoi sipulit. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi.
2. Lämmitä punaviinietikka ja siirappi kiehumispisteeseen. Kaada liemi sipuleiden päälle ja anna maustua 20 minuuttia.
3. Tee pyree. Leikkaa purjon valkoinen osa, halkaise, huuhdo ja paloittele. Kuori ja paloittele palsternakka ja perunat.
4. Keitä ainekset pehmeiksi.
5. Kaada vesi pois. Soseuta kasvikset, lisää joukkoon voi ja sen verran kermaa, että pyree on samettista. Mausta suolalla.
6. Leikkaa pihvien liha mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Voit myös jauhaa tai jauhattaa lihan karkeaksi. Sekoita mausteet ja öljy lihan joukkoon. Muotoile paksuiksi pihveiksi.
7. Valuta sipulit liemestä, lisää joukkoon kaprikset, öljytilkka ja suola.
8. Leikkaa purjon vihertävästä osasta ohuita viipaleita ja paista ne ruskeiksi kuumassa öljyssä. Ripottele pyreen päälle. Paahda pihvejä noin 15 sekuntia/puoli kuumalla pannulla juuri ennen tarjoamista pyreen, pikkelöidyn sipulin ja keltuaisten kanssa.

Viinisuositukset

Roseeviini

Punaviini

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla