Reseptit

Paahdettu sydänsalaatti ja yrttimarinoitu burrata

30.05.2022 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
0,5-1 h 30 min
servings Created with Sketch.
10 annosta

Juhlien buffetpöydässä vähemmän on enemmän. Juhlat syntyvät ennen kaikkea hyvästä fiiliksestä. Teresa Välimäen ohjeilla kokkaat kauniit ja rennot herkut tärkeään päivään.

Ainekset

Salaatti:

4 sydänsalaattia

1 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

150 g pensasmustikoita

80 g vuonankaalia  

*

Marinoitu burrata:

300 g burrataa (tai mozzarella di bufalaa)

1 ruukku basilikaa revittynä

½ ruukkua lehtipersiljaa revittynä

1 valkosipulinkynsi

1–1½ dl mietoa oliiviöljyä

1 rkl sitruunan mehua

ripaus suolaa

ripaus sokeria  

*

Lisäksi:

80 g pekaanipähkinöitä

½ rkl oliiviöljyä

½ rkl siirappia

ripaus suolaa  

*

Salaattikastike:

3 rkl oliiviöljyä

2 rkl omenasiiderietikkaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Valmista ensin burrata. Sekoita basilika, lehtipersilja, valkosipulinkynsi ja öljy tasaiseksi yrttiöljyksi tehosekoittimessa. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla. Kaada öljy kannelliseen astiaan ja kääntele burrata yrttiöljyssä. Sulje astia ja nosta jääkaappiin maustumaan.
2. Paahda pekaanipähkinät paistinpannulla tuoksuviksi. Lisää kuumalle pannulle oliiviöljy, siirappi ja ripaus suolaa. Sekoita ja kaada seos leivinpaperin päälle odottamaan.
3. Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään.
4. Leikkaa sydänsalaatit pituussuunnassa neljäksi lohkoksi ja lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljy ja ripaus suolaa. Paahda sydänsalaattilohkoja grillivastusten alla pari minuuttia ja jäähdytä.
5. Nostele salaattilohkot vadille. Lisää joukkoon huuhdeltu ja kuivattu vuonankaali sekä pensasmustikat. Säästä muutama mustikka pinnalle koristeeksi. Revi päälle marinoitu burrata ja ripottele pinnalle rouhitut pekaanipähkinät.
6. Valuta salaatin päälle kastike ja koristele pensasmustikoilla.

Vinkki! Burrata saa maustua yrttiöljyssä vaikka yön yli, mutta kiireessä puoli tuntiakin riittää.

Viinisuositus

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé 2020

Alkon tuotenro: 007142

Roseeviini Chile
11,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka
Alkuruoka
Pääruoka

Papu-mustekalasalaatti, Salada de polvo com feijoes

time Created with Sketch.
1+10 h
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Talvipäivän lämmittävä drinkki: Minttukaakao 2.0

31.01.2022 Viinilehden toimitus

6 x tyylikäs samppanja ja kuohuviini uudenvuoden juhliin

20.12.2021 Viinilehden toimitus

Uudenvuoden tarjottavat: illan bileet ja aamun brunssi

20.12.2021 Viinilehden toimitus