viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Osso Bucco

26.06.2012 Antti Vahtera

Ota 2-3 cm paksuiset potkaviipaleet ja leivitä ne vehnäjauhoissa. Jos olet saanut käsiisi oikeaa vasikkaa, potkaviipaleiden tulee olla paksumpia, 4-5-senttisiä. Tässä tapauksessa sido niiden ympärille paistinlankaa, jotta ne pysyvät koossa. Paista kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi oliiviöljyssä. Pilko porkkanat, sellerit, valkosipulit ja sipulit pieniksi kuutioiksi ja freesaa ne oliiviöljyssä tai voissa. Kiehauta uuninkestävässä kasarissa valkoviiniä vähän […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 siivua vasikan (naudan) potkaa

2-3 rkl oliiviöljyä

vehnäjauhoja

2 sipulia

2-3 porkkanaa

2 sellerinvartta

2-3 valkosipulin kynttä

1-1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä

suolaa

mustapippuria

oreganoa, timjamia

Gremolada (yrttiseos)

1 nippu persiljaa

1 valkosipulinkynsi

1 /2 sitruunan raastettu kuori

200 – 300g tomaattimurskaa

Valmistusohje

Ota 2-3 cm paksuiset potkaviipaleet ja leivitä ne vehnäjauhoissa. Jos olet saanut käsiisi oikeaa vasikkaa, potkaviipaleiden tulee olla paksumpia, 4-5-senttisiä. Tässä tapauksessa sido niiden ympärille paistinlankaa, jotta ne pysyvät koossa. Paista kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi oliiviöljyssä. Pilko porkkanat, sellerit, valkosipulit ja sipulit pieniksi kuutioiksi ja freesaa ne oliiviöljyssä tai voissa. Kiehauta uuninkestävässä kasarissa valkoviiniä vähän kasaan ja lisää kasvikset, tomaattimurska ja lihat. Mausta. Pane 175-asteiseen uuniin hautumaan ainakin puoleksitoista, mieluummin yli kahdeksi tunniksi.

Valmista gremolada: Ennen tarjoilua raasta sitruunankuori, silppua valkosipuli ja persilja.Tee niistä tahna, jonka levität lihanpalojen päälle muutama minuutti ennen tarjoilua. Tarjoa kuumana risoton kanssa, luuydin on silloin maukkaimmillaan.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Alkuruoka

Munakoisoleipä

time Created with Sketch.
1 h + sillin tekeytyminen h
Kasvisruoka

Lue lisää

Viini & Ruoka 2024 – Viinilehden toimituksen messutärpit

16.10.2024 Viinilehden toimitus

Vuoden viineimmät – Viinilehden Vuoden 2024 valinnat

15.10.2024 Viinilehden toimitus + kansikuva Olli Häkkinen / tyyli Jenni Juurinen

Viinilehden suuri glögitesti – kauden parhaat glögit ovat tässä!

15.10.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä