viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Osso Bucco

26.06.2012 Antti Vahtera

Ota 2-3 cm paksuiset potkaviipaleet ja leivitä ne vehnäjauhoissa. Jos olet saanut käsiisi oikeaa vasikkaa, potkaviipaleiden tulee olla paksumpia, 4-5-senttisiä. Tässä tapauksessa sido niiden ympärille paistinlankaa, jotta ne pysyvät koossa. Paista kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi oliiviöljyssä. Pilko porkkanat, sellerit, valkosipulit ja sipulit pieniksi kuutioiksi ja freesaa ne oliiviöljyssä tai voissa. Kiehauta uuninkestävässä kasarissa valkoviiniä vähän […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 siivua vasikan (naudan) potkaa

2-3 rkl oliiviöljyä

vehnäjauhoja

2 sipulia

2-3 porkkanaa

2 sellerinvartta

2-3 valkosipulin kynttä

1-1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä

suolaa

mustapippuria

oreganoa, timjamia

Gremolada (yrttiseos)

1 nippu persiljaa

1 valkosipulinkynsi

1 /2 sitruunan raastettu kuori

200 – 300g tomaattimurskaa

Valmistusohje

Ota 2-3 cm paksuiset potkaviipaleet ja leivitä ne vehnäjauhoissa. Jos olet saanut käsiisi oikeaa vasikkaa, potkaviipaleiden tulee olla paksumpia, 4-5-senttisiä. Tässä tapauksessa sido niiden ympärille paistinlankaa, jotta ne pysyvät koossa. Paista kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi oliiviöljyssä. Pilko porkkanat, sellerit, valkosipulit ja sipulit pieniksi kuutioiksi ja freesaa ne oliiviöljyssä tai voissa. Kiehauta uuninkestävässä kasarissa valkoviiniä vähän kasaan ja lisää kasvikset, tomaattimurska ja lihat. Mausta. Pane 175-asteiseen uuniin hautumaan ainakin puoleksitoista, mieluummin yli kahdeksi tunniksi.

Valmista gremolada: Ennen tarjoilua raasta sitruunankuori, silppua valkosipuli ja persilja.Tee niistä tahna, jonka levität lihanpalojen päälle muutama minuutti ennen tarjoilua. Tarjoa kuumana risoton kanssa, luuydin on silloin maukkaimmillaan.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä