viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Omenaruusu, mallaskinuski ja vaniljaranskankerma

15.02.2017 Arto Rastas Kuva: Sami Repo

Syötävän kauniit omenaruusut ovat upea päätös syksyiselle aterialle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Noin 6 kpl

*

Pohja:

200 g voita

1 1/2 dl (100 g) tomusokeria

2 keltuaista

1 vaniljatanko

1 sitruunankuori raastettuna

3 3/4 dl (250 g) vehnäjauhoja

*

Täyte:

2 punaista omenaa

vettä

1/2 sitruuna

1 dl aprikoosihilloa

kanelia

*

Mallaskinuski:

1 dl sokeria

2 dl kermaa

1/2 dl kaljamaltaita

*

Vaniljaranskankerma:

1/3 vaniljatanko

2 dl ranskankermaa (28 % rasvaa)

1 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Valmista taikina. Sekoita voi ja tomusokeri.
2. Lisää keltuaiset, vaniljatangon sisus ja raastettu sitruunankuori.
3. Lisää lopuksi vehnäjauhot käsin sekoittaen. Anna taikinan asettua jääkaapissa 20 minuuttia.
4. Poista omenoista siemenkota omenaporalla. Leikkaa omenat puoliksi ja viipaloi ne hyvin ohuiksi kuunsirpin muotoisiksi viipaleiksi.
5. Laita viipaleet kulhoon ja lisää vettä niin, että omenat peittyvät. Lisää myös puolikkaan sitruunan mehu. Kypsennä mikrossa täydellä teholla minuutin verran, jotta omenat pehmenevät.
6. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä noin 5cm x 20 cm suorakaiteen muotoisia paloja.
7. Levitä hilloa taikinan päälle. Asettele omenaviipaleet taikinan ylälaitaan lomittain niin, että omenoiden kaarevat kuoriosat tulevat hieman taikinan yli koko matkan ajan ylälaidasta. Ripottele pintaan kanelia ja nosta sen jälkeen taikinan alalaita omenaviipaleiden päälle (omenaviipaleiden ylälaita jää osittain näkyviin). Kääri taikina rullalle kääretortun tapaan ja laita se voideltuun muffinssivuokaan.
8. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
9. Tarjoa omenaruusut jäähtyneinä mallaskinuskin ja vaniljaranskankerman kanssa.
10. Valmista mallaskinuski. Laita sokeri kattilaan ja paahda se ruskeaksi. Lisää kerma ja kaljamaltaat ja hauduta 5 minuuttia. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä.
11. Valmista vaniljaranskankerma. Kaavi vaniljatangon sisus veitsellä. Sekoita ainekset keskenään ja vaahdota hieman sähkövatkaimella.

Vinkki:

Katso video, miten omenaruusut valmistuvat.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Jälkiruoka

Jaloviinaomenat & valkohomejuusto

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Ankanmaksabriossi-leivät

time Created with Sketch.
2 h 25 min
Gluteeniton Leipä

Lue lisää

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Omenakuohuviiniä Suomesta? Oi kyllä!

11.10.2021 Elisa Ojala + Kuvat Robert Seger

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä