viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Omenapiiras (Tarte Tatin)

26.06.2012 Antti Vahtera

Sekoita voi ja jauhot keskenään. Lisää kananmuna ja tarvittaessa vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Näin se on helpompi työstää. Kuori omenat, poista siemenkodat ja paloittele omenat kahdeksaan osaan. Sulata kasarikattilassa sokeri ja voi. Lisää omenalohkot ja anna niiden hetki karamellisoitua. Lisää tilkka vettä ja nosta pois […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Taikina

125 g vehnäjauhoja

200 g notkeaa voita

1 muna

(1–2 rkl vettä)

Täyte

6 omenaa

100 g sokeria

100 g voita

voiteluun yksi muna

Valmistusohje

Sekoita voi ja jauhot keskenään. Lisää kananmuna ja tarvittaessa vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Näin se on helpompi työstää. Kuori omenat, poista siemenkodat ja paloittele omenat kahdeksaan osaan. Sulata kasarikattilassa sokeri ja voi. Lisää omenalohkot ja anna niiden hetki karamellisoitua. Lisää tilkka vettä ja nosta pois liedeltä. Kauli taikinasta puolen sentin paksuinen, vähän isompi levy kuin käyttämäsi kattilan kansi. Leikkaa taikinapyörällä reunat tasaisen pyöreiksi ja nosta omenoiden päälle kattilaan. Painele taikina kiinni kattilan pohjalle ja nosta vähän reunoista ylös. Pistele pinta haarukalla ja voitele munalla. Nosta kattila uuniin ja paista 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Irrota taikinan reunat kattilasta veitsellä, kumoa piiras kattilan kanteen ja siirrä siitä tarjoiluastiaan. Varo kuumaa höyryä. Tarjoile lämpimänä.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Jean Sibeliuksen viinivarastolla

04.12.2024 Teksti: Heidi Kleemola Kuvat: Antti Rinta-Huumo

Juhlan taikajuomaa – 5 x crémant

03.12.2024 Viinilehden toimitus

Loppuvuoden fiineimmät viinit – maista nämä!

03.12.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä