viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Omena-sellerikeitto

14.02.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

servings Created with Sketch.
4 annosta

Sellerikeitto omenalla on ihanan täyteläinen mutta silti raikas sosekeitto, joka sopii vaikka illalliskutsuille alkupalaksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis

*

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl voita

300 g juuriselleriä (mukulaselleri)

2 hapokasta omenaa

suolaa

mustapippuria

vettä

2 dl kermaa

*

Lisäksi:

muutama timjamin oksa

1/2 dl öljyä

1 dl smetanaa

Valmistusohje

1. Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää kuoritut ja pieneksi pilkotut juurisellerit sekä omenat. Jatka kuullottamista hetki ja mausta samalla kevyesti suolalla ja pippurilla.
2. Lisää vettä siten, että kasvikset peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
3. Lisää kerma, hauduta 5 minuuttia. Soseuta keitto täysin sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
4. Soseuta timjamit ja öljy tasaiseksi yrttiöljyksi sauvasekoittimella.
5. Tarjoile samettisen pehmeä keitto smetanan ja timjamiöljyn kanssa.

Viinisuositus:

Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Alkuruoka

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Lue lisää

Omenakuohuviiniä Suomesta? Oi kyllä!

11.10.2021 Elisa Ojala + Kuvat Robert Seger

Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä