Reseptit

Omena-pihlajanmarjatrifle

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Syntisen hyvässä triflessä on kerroksittain karamellisoituja omenoita, vanilja- ja kermavaahtoa, keksimurusia ja pihlajanmarjoilla piristettyä kinuskia.

Ainekset

600 g kotimaisia omenoita

30 g voita

1/2 dl fariinisokeria

1 tl kanelia

200 g kandisokerikeksejä (esim. Bastogne)

*

Kinuski

4 dl pihlajanmarjoja

tilkka vettä

1 1/2 dl fariinisokeria

2 dl kuohukermaa

1/4 tl sormisuolaa

*

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1.Kuori ja kuutioi omenat. Mittaa voi ja sokeri paistinpannulle, sulata. Lisää omenapalat ja paista, kunnes omenat pehmenevät. Mausta kanelilla. Anna jäähtyä.
2. Valmista kinuski. Huuhdo riivityt pihlajanmarjat. Kuumenna marjoja mikrossa tilkassa vettä 2 minuuttia. Puserra marjat siivilän läpi soseeksi.
3. Mittaa sokeri ja kerma kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Lisää pihlajanmarjasose ja keitä seosta, kunnes se sakenee kastikemaiseksi. Mausta kinuski sormisuolalla.
4. Vaahdota vaniljakastike. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri toisessa kulhossa.
5. Murenna keksit ja pane puolet murusista ison lasikulhon tai lasipurkkien pohjalle. Lisää päälle omenapalat, vaniljakastiketta, keksimuruja ja kermavaahtoa. Valuta pinnalle kinuski. Anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoamista.

Viinisuositukset

Kuplilla

Ilman kuplia

NES Passito di Pantelleria 2015

564324, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DOC Passito di Pantelleria / Sisilia, Italia
Carlo Pellegrino
Moscato D'alessandria
15,21 € (0,375 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Vastaavia artikkeleita

Omenanviljelijän Onni on pullossa

27.09.2017 Elisa Johansson + Kuva Sampo Korhonen

Siideriä Suomesta

30.08.2017 Elisa Johanssn + Kuva Miikka Pirinen