Omena-peruna-rosmariinipannupizza

Kokeile omenaa ja perunaa pizzaan, nam!

15.02.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 pizzaa

kasvis

*

Pohja:

1 ps kuivahiivaa

2 1/2 dl vettä

1 tl suolaa

noin 4 1/2 dl (300 g) vehnäjauhoja

1 dl mämmimaltaita

1 rkl öljyä

*

Täyte:

4 keskikokoista perunaa

4 pientä kokonaista omenaa

4 dl juustoraastetta

sormisuolaa

mustapippuria

*

Rosmariiniöljy:

1 dl oliiviöljyä

1/2 dl rosmariinia

Valmistusohje

1. Sekoita kuivahiiva 42-asteiseen veteen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Laita vesi-hiiva seos pyörimään yleiskoneeseen ja lisää jauhoja koneen pyöriessä vähitellen. Tai alusta pizzataikina käsin ja lisää jauhot pienissä erissä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa koneella vähintään 10 minuuttia, käsin vieläkin kauemmin.
4. Anna pizzataikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
5. Poista omenoista siemenkota omenaporalla, älä kuori. Viipaloi perunat ja omenat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Käytä apuna vaikka juustohöylää.
6. Hienonna rosmariini ja sekoita se oliiviöljyyn.
7. Leivo pizzataikinasta neljä pyöreää kiekkoa. Sivele rosmariiniöljyllä ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Älä käytä kaikkea juustoraastetta.
8. Lado omenat ja perunat vuorotellen nätisti lomittain taikinan päälle.
9. Sivele vielä rosmariiniöljyllä, ripottele loput juustoraasteesta pinnalle ja mausta pizza sormisuolalla ja mustapippurilla.
10. Paista pizzoja uunissa kiertoilmalla 180 asteessa (tai tasalämmöllä 200 astetta) noin 15-20 minuuttia.

 

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla