viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Omena-juurespyttipannu

15.02.2017 Arto Rastas +Kuva: Sami Repo

Omena-juurespyttipannu maistuu jo sellaisenaankin, vaihtele kasviksia sesongin mukaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

gluteeniton, kasvis

*

2 granny smith omenaa

2 porkkanaa

2 keskikokoista punajuurta

2 salottisipulia

2 + 2 rkl voita

1 rkl hunajaa

suolaa

mustapippuria

1 rkl hienonnettua rakuunaa

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja kasvikset. Leikkaa ne isohkoiksi lohkoiksi.
2. Lisää 2 rkl voita pannuun ja kypsennä punajuuria, kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä punajuuret uunivuokaan ja kypsennä ne loppuun uunissa (150 astetta noin 30 min)
3. Lisää pannulle 2 rkl voita, porkkanat ja sipulit. Paista kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
4. Lisää omenat ja hunaja pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kunnes omenat ovat hieman pehmenneet ja lisää rakuuna.
5. Ota punajuuret uunista ja sekoita nopeasti pannulla, varo etteivät ne värjää koko paistosta.

Valmista pyttipannun vierelle vaikkapa karitsapannupihvejä ja omena-calvadoskastiketta!

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka
Jälkiruoka

Jaloviinaomenat & valkohomejuusto

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Sesonkiruokaa: helmikuun satokauden reseptit

02.02.2022 Viinilehden toimitus + kuva Sami Repo

Tofu + viini: näin yhdistät herkulliset makuparit!

31.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Omenakuohuviiniä Suomesta? Oi kyllä!

11.10.2021 Elisa Ojala + Kuvat Robert Seger

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä