Yleinen

Omena-juurespyttipannu

Omena-juurespyttipannu maistuu jo sellaisenaankin, vaihtele kasviksia sesongin mukaan.

Ainekset

gluteeniton, kasvis

*

2 granny smith omenaa

2 porkkanaa

2 keskikokoista punajuurta

2 salottisipulia

2 + 2 rkl voita

1 rkl hunajaa

suolaa

mustapippuria

1 rkl hienonnettua rakuunaa

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja kasvikset. Leikkaa ne isohkoiksi lohkoiksi.
2. Lisää 2 rkl voita pannuun ja kypsennä punajuuria, kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä punajuuret uunivuokaan ja kypsennä ne loppuun uunissa (150 astetta noin 30 min)
3. Lisää pannulle 2 rkl voita, porkkanat ja sipulit. Paista kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
4. Lisää omenat ja hunaja pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kunnes omenat ovat hieman pehmenneet ja lisää rakuuna.
5. Ota punajuuret uunista ja sekoita nopeasti pannulla, varo etteivät ne värjää koko paistosta.

Valmista pyttipannun vierelle vaikkapa karitsapannupihvejä ja omena-calvadoskastiketta!

Vastaavia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Jälkiruoka

Pipari-paahtovanukkaat

time Created with Sketch.
2-3 h
Jälkiruoka

Vastaavia artikkeleita

Joululahjavinkit herkkusuille: Täydelliset viini- ja juustoparit

12.12.2019 Elisa Johansson + juomasuositukset Antti Rinta-Huumo ja Aniko Lehtinen + Kuva Laura Riihelä

Me teemme Viinilehteä

09.12.2019 Viinilehden toimitus

3 x tuhti punaviini ja voimakas juusto

09.12.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä