Yleinen

Omena-juurespyttipannu

15.02.2017 Arto Rastas +Kuva: Sami Repo

Omena-juurespyttipannu maistuu jo sellaisenaankin, vaihtele kasviksia sesongin mukaan.

Ainekset

gluteeniton, kasvis

*

2 granny smith omenaa

2 porkkanaa

2 keskikokoista punajuurta

2 salottisipulia

2 + 2 rkl voita

1 rkl hunajaa

suolaa

mustapippuria

1 rkl hienonnettua rakuunaa

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja kasvikset. Leikkaa ne isohkoiksi lohkoiksi.
2. Lisää 2 rkl voita pannuun ja kypsennä punajuuria, kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä punajuuret uunivuokaan ja kypsennä ne loppuun uunissa (150 astetta noin 30 min)
3. Lisää pannulle 2 rkl voita, porkkanat ja sipulit. Paista kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
4. Lisää omenat ja hunaja pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kunnes omenat ovat hieman pehmenneet ja lisää rakuuna.
5. Ota punajuuret uunista ja sekoita nopeasti pannulla, varo etteivät ne värjää koko paistosta.

Valmista pyttipannun vierelle vaikkapa karitsapannupihvejä ja omena-calvadoskastiketta!

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Lohi-rapukeksit

time Created with Sketch.
30 min
Maidoton Kalaruoka
Alkuruoka

Aasialaiset silakkarullat

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Kolme pientä syötävää ja cocktailia pikkujouluihin

25.11.2020 Viinilehden toimitus + ruokakuva Sami Repo

Olutmäskiä syövät sonnit ja Sonnirokki-festarit – maalaisromantiikkaa Padasjoella

24.11.2020 Teksti ja kuvat Ville Palonen

”Punaviiniä purskuttelevat paskiaiset” – eli hyväksikäyttövyyhti yhdysvaltalaisessa The Court of Master Sommeliers -järjestössä

16.11.2020 Ilkka Sirén + kuva Shutterstock