Yleinen

Omena-calvadoskastike

15.02.2017 Arto Rastas

1. Kuullota hienonnettua salottisipulia voissa minuutin verran. 2. Lisää sokeri ja anna paahtua ruskeaksi. 3. Lisää punaviini ja keitä kastiketta kasaan, kunnes punaviini on lähes haihtunut. 4. Lisää omenamehu ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä. 5. Lisää laakerinlehti ja tumma liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi kastike toiseen kattilaan. 6. Mausta lopuksi calvadoksella […]

Ainekset

gluteeniton

*

1 salottisipuli

1 rkl voita

1 rkl sokeria

1 dl punaviiniä

1 dl omenamehua

1/2 laakerinlehti

3 dl tummaa lientä (demi-glace)

1/2 dl calvadosta

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuullota hienonnettua salottisipulia voissa minuutin verran.
2. Lisää sokeri ja anna paahtua ruskeaksi.
3. Lisää punaviini ja keitä kastiketta kasaan, kunnes punaviini on lähes haihtunut.
4. Lisää omenamehu ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä.
5. Lisää laakerinlehti ja tumma liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi kastike toiseen kattilaan.
6. Mausta lopuksi calvadoksella suolalla ja pippurilla.

Vinkki:

Tarjoa karitsapannupihvin ja omena-juurespyttipannun kastikkeena.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Lohi-rapukeksit

time Created with Sketch.
30 min
Maidoton Kalaruoka
Alkuruoka

Aasialaiset silakkarullat

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Kolme pientä syötävää ja cocktailia pikkujouluihin

25.11.2020 Viinilehden toimitus + ruokakuva Sami Repo

Olutmäskiä syövät sonnit ja Sonnirokki-festarit – maalaisromantiikkaa Padasjoella

24.11.2020 Teksti ja kuvat Ville Palonen

”Punaviiniä purskuttelevat paskiaiset” – eli hyväksikäyttövyyhti yhdysvaltalaisessa The Court of Master Sommeliers -järjestössä

16.11.2020 Ilkka Sirén + kuva Shutterstock