Yleinen

Omena-calvadoskastike

1. Kuullota hienonnettua salottisipulia voissa minuutin verran. 2. Lisää sokeri ja anna paahtua ruskeaksi. 3. Lisää punaviini ja keitä kastiketta kasaan, kunnes punaviini on lähes haihtunut. 4. Lisää omenamehu ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä. 5. Lisää laakerinlehti ja tumma liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi kastike toiseen kattilaan. 6. Mausta lopuksi calvadoksella […]

Ainekset

gluteeniton

*

1 salottisipuli

1 rkl voita

1 rkl sokeria

1 dl punaviiniä

1 dl omenamehua

1/2 laakerinlehti

3 dl tummaa lientä (demi-glace)

1/2 dl calvadosta

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuullota hienonnettua salottisipulia voissa minuutin verran.
2. Lisää sokeri ja anna paahtua ruskeaksi.
3. Lisää punaviini ja keitä kastiketta kasaan, kunnes punaviini on lähes haihtunut.
4. Lisää omenamehu ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä.
5. Lisää laakerinlehti ja tumma liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi kastike toiseen kattilaan.
6. Mausta lopuksi calvadoksella suolalla ja pippurilla.

Vinkki:

Tarjoa karitsapannupihvin ja omena-juurespyttipannun kastikkeena.

Vastaavia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Jälkiruoka

Pipari-paahtovanukkaat

time Created with Sketch.
2-3 h
Jälkiruoka

Vastaavia artikkeleita

Joululahjavinkit herkkusuille: Täydelliset viini- ja juustoparit

12.12.2019 Elisa Johansson + juomasuositukset Antti Rinta-Huumo ja Aniko Lehtinen + Kuva Laura Riihelä

Me teemme Viinilehteä

09.12.2019 Viinilehden toimitus

3 x tuhti punaviini ja voimakas juusto

09.12.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä