Reseptit

Normandialainen kanapata

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Omenat ja pihlajanmarjat rakastavat toisiaan keittiössä. Tarjoa lempeän kanapadan seurana pihlajanmarjahyytelöä ja uunissa paistettuja juurestikkuja.

Ainekset

600 g broilerin paistileikkeitä

2 rkl voi-öljyseosta

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

100 g mukulaselleriä

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1 1/2 rkl kokojyväsinappia

1 rkl kanafondia

3 dl ranskalaista siideriä

1 1/2 dl kuohukermaa

1 rkl timjaminlehtiä

3 kotimaista omenaa

1 rkl voita

Lisäksi 2 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Puolita paistileikkeet. Paista palat kauniin ruskeiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla, siirrä broileripalat uunivuokaan.
2. Kuori ja kuutioi selleri, kuori ja silppua sipulit. Kuullota seosta hetki pannulla ja kaada broileripalojen päälle.
3. Laita sinappi, fondi, kerma ja siideri pannulle. Kuumenna ja kaada uunivuokaan. Lisää joukkoon timjami.
4. Kuori omenat halutessasi ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita 2/3 viipaleista ruoan joukkoon. Jätä loput erikseen paistettaviksi.
5. Kypsennä ruokaa ensin 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske lämpö 175-asteeseen, kypsennä edelleen noin 25 minuuttia.
6. Paista loput omenalohkot voissa pannulla kauniin ruskeiksi ja lisää ruoan pinnalle tarjoiluvaiheessa.

Viinisuositukset

Pihistä

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2018

526027, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DAC Kamptal / Niederösterreich, Itävalta
Godfried Steinschaden
Grüner Veltliner
11,04 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Panosta

Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2017

552587, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DAC Kamptal Reserve / Niederösterreich, Itävalta
Steininger
Grüner Veltliner
18,48 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sumakilla terävöitetty uunijuures-kanasalaatti

time Created with Sketch.
15+35 min
Gluteeniton Kanaruoka
Pääruoka

Grillikana-kesärehuleivät

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Munaton Kanaruoka

Vastaavia artikkeleita

Merellinen Normandia

26.05.2011 Iina Thieulon, Kuvat Kaapo Kamu