Reseptit

Normandialainen kanapata

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Omenat ja pihlajanmarjat rakastavat toisiaan keittiössä. Tarjoa lempeän kanapadan seurana pihlajanmarjahyytelöä ja uunissa paistettuja juurestikkuja.

Ainekset

600 g broilerin paistileikkeitä

2 rkl voi-öljyseosta

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

100 g mukulaselleriä

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1 1/2 rkl kokojyväsinappia

1 rkl kanafondia

3 dl ranskalaista siideriä

1 1/2 dl kuohukermaa

1 rkl timjaminlehtiä

3 kotimaista omenaa

1 rkl voita

Lisäksi 2 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Puolita paistileikkeet. Paista palat kauniin ruskeiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla, siirrä broileripalat uunivuokaan.
2. Kuori ja kuutioi selleri, kuori ja silppua sipulit. Kuullota seosta hetki pannulla ja kaada broileripalojen päälle.
3. Laita sinappi, fondi, kerma ja siideri pannulle. Kuumenna ja kaada uunivuokaan. Lisää joukkoon timjami.
4. Kuori omenat halutessasi ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita 2/3 viipaleista ruoan joukkoon. Jätä loput erikseen paistettaviksi.
5. Kypsennä ruokaa ensin 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske lämpö 175-asteeseen, kypsennä edelleen noin 25 minuuttia.
6. Paista loput omenalohkot voissa pannulla kauniin ruskeiksi ja lisää ruoan pinnalle tarjoiluvaiheessa.

Viinisuositukset

Pihistä

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2018

Alkon tuotenro: 526027

Valkoviini Itävalta
11,05 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Panosta

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2017

Alkon tuotenro: 552587

Valkoviini Itävalta
18,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sumakilla terävöitetty uunijuures-kanasalaatti

time Created with Sketch.
15+35 min
Gluteeniton Kanaruoka
Pääruoka

Grillikana-kesärehuleivät

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Munaton Kanaruoka
Pääruoka

Minttupesto-karitsa ja perunat suolakuoressa

time Created with Sketch.
35 min
Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Asiantuntijoiden pääsiäisviinit

30.03.2020 Sanna Pöyry, Ilkka Sirén ja Kalle Naatula + Kuva Laura Riihelä

Kympin pääsiäisviini ja pannupihvi karitsan jauhelihasta!

Kaupallinen yhteistyö

23.03.2020 Viinilehden toimitus

Mehevä pääsiäisviini ja karitsa-pastabolognese

Kaupallinen yhteistyö

20.03.2020 Viinilehden toimitus