viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Normandialainen kanapata

07.10.2019 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Omenat ja pihlajanmarjat rakastavat toisiaan keittiössä. Tarjoa lempeän kanapadan seurana pihlajanmarjahyytelöä ja uunissa paistettuja juurestikkuja.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g broilerin paistileikkeitä

2 rkl voi-öljyseosta

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

100 g mukulaselleriä

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1 1/2 rkl kokojyväsinappia

1 rkl kanafondia

3 dl ranskalaista siideriä

1 1/2 dl kuohukermaa

1 rkl timjaminlehtiä

3 kotimaista omenaa

1 rkl voita

Lisäksi 2 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Puolita paistileikkeet. Paista palat kauniin ruskeiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla, siirrä broileripalat uunivuokaan.
2. Kuori ja kuutioi selleri, kuori ja silppua sipulit. Kuullota seosta hetki pannulla ja kaada broileripalojen päälle.
3. Laita sinappi, fondi, kerma ja siideri pannulle. Kuumenna ja kaada uunivuokaan. Lisää joukkoon timjami.
4. Kuori omenat halutessasi ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita 2/3 viipaleista ruoan joukkoon. Jätä loput erikseen paistettaviksi.
5. Kypsennä ruokaa ensin 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske lämpö 175-asteeseen, kypsennä edelleen noin 25 minuuttia.
6. Paista loput omenalohkot voissa pannulla kauniin ruskeiksi ja lisää ruoan pinnalle tarjoiluvaiheessa.

Viinisuositukset

Pihistä

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
11,05 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Panosta

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
18,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Chinese sticky wings – kiinalaiset kanansiivet

time Created with Sketch.
45 min
Kanaruoka
Jälkiruoka
Pääruoka

Rustiikkinen kana-papukeitto

time Created with Sketch.
3 h 40 min
Gluteeniton Kanaruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

5 x viime hetken pääsiäisviini

04.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

TOP 5 pääsiäisen lammaspunkut

07.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä