Reseptit

Nopea juustofondue Mont d’Or -juustosta

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Helpoin ja nopein juustofondue syntyy sulatetusta Mont d'Or -juustokiekosta. Myös hankinnassa kannattaa pitää kiirettä, talvisen juuston saatavuus loppuu maaliskuussa.

Ainekset

1 pkt Mont d´Or -juustoa

1–2 oksaa rosmariinia

*

Dipattavaksi:

rapeakuorista leipää

oliiveja

aurinkokuivattuja tomaatteja

Valmistusohje

1. Poista juustosta muovikääreet. Leikkaa juuston pinnasta ”kuori” veitsellä pois. Asettele muutamia rosmariinin lehtiä juuston pinnalle.
2. Nosta juusto 200-asteiseen uuniin puukuoressa. Anna lämmetä 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulaa. Tarkkaile juustoa kypsennyksen aikana, ettei puurasia ala kärytä.
3. Dippaile juustoon leipäpaloja, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja juustofonduen tapaan. Voit myös pujottaa leipäpalat ja oliivit vartaiksi tikkuihin.

Viinisuositus

Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken 2018

578777, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Qualitätswein Pfalz / Saksa
Fritz Walter
Pinot Gris
9,98 € (0,75 l)
Uutuus
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia artikkeleita

Sveitsin Alpit kaikilla herkuilla

10.01.2017 Kalle Kirstilä + kuvat Robert Seger