Reseptit

Nokkospasta

14.05.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Nokkospasta, kevään hennoista nokkosista, nam! Nokkonen maistuu hienostuneelle ja siinä on rutkasti hyödyllisiä ravintoaineita.

Ainekset

300 g pastaa (esim. tagliatellea)

vettä

suolaa

*

Kastike:

1 l (250 g) nokkosen lehtiä

2 valkosipulinkynttä

2 salottisipulia

1 sitruuna, raastettu kuori

2 rkl voita

1 dl valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

100 g raastettua parmesaania

1 rkl sitruunamehua

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

1 pallo mozzarellaa

50 g pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Esikäsittele nokkoset (katso ohjeet jäljempänä). Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja salottisipulit. Raasta sitruunasta kuori. Rouhi pistaasit karkeasti.
2. Kuullota sipulisilput sitruunakuoren kanssa voissa pehmeiksi paistokasarissa tai kattilassa. Lisää nokkoset ja valkoviini. Anna kiehua hetki.
3. Kaada kerma kattilaan ja keitä kunnes kastike sakenee hieman. Lisää raastettu parmesaani ja mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja laita pasta takaisin kattilaan. Kääntele sekaan nokkoskastike, kuumenna nopeasti. Jaa nokkospasta lautasille, revi pinnalle mozzarella ja viimeistele annokset pistaaseilla.

Nokkonen, käsittele näin:

Huuhdo nokkosista irtolika pois ennen käyttöä. Käytä kylmää juoksevaa vettä ja valuta lehdet siivilässä.

Kiehauta huuhdotut nokkosenlehdet vedessä. Noin puolen minuutin ryöppääminen riittää.

Jäähdytä nokkoset nopeasti siivilässä kylmän veden alla. Puserra kuivaksi ja hienonna lehdet tarvittaessa.

Viinisuositukset:

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2020

Alkon tuotenro: 526027

Valkoviini Itävalta
11,05 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Stadt Krems Grüner Veltliner Ried Wachtberg 1ÖTW 2016

Alkon tuotenro: 519057

Valkoviini Itävalta
25,69 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
minus-one-point Created with Sketch. -1
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Lasagne vartissa: avoin portobello-vuohenjuustolasagne

time Created with Sketch.
15 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Chorizo-ragu ja punajuurignocchit

time Created with Sketch.
2 h
Liharuoka
Pääruoka

Herkullinen karitsapasta

time Created with Sketch.
35 min
Liharuoka

Lue lisää

Sesongissa: nokkonen

22.04.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Taivaalliset tattireseptit

30.08.2021 Viinilehden toimitus