Yleinen

Nautaa, salviavoita ja grillibataatit

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Yksinkertaista, helppoa ja maistuvaa. Finn angus -karjan maminha-lihaa, salviavoita ja grillibataatteja, kaikki valmistuvat kuin itsestään grillissä.

Ainekset

4 annosta

30 min + 2 h maustumiseen

*

800 g marmoroitunutta naudan ulkofileetä

3 rkl rub-mausteseosta

*

Salviavoi:

200 g voita huoneenlämpöisenä

1 dl salvianlehtiä hienonnettuna

1/2 tl suolaa

*

Grillibataatit:

4 bataattia

foliota

Valmistusohje

1. Tee ensin salviavoi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää lopuksi hienonnettu, tuore salvia sekä suola. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
2. Hiero mausteseos lihan pintaan ja anna maustua tunnin ajan.
3. Kääri bataatit folioon. Kypsennä uunissa tai grillissä kuvun alla, noin 200 asteessa 45–60 minuuttia.
4. Grillaa maustunut liha mehukkaan kypsäksi (sisälämpö 54 astetta eli medium). Anna vetäytyä hetki leikkuulaudalla tai tarjoiluastiassa.
5. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita.
6. Avaa foliota kypsien bataattien ympäriltä. Tee veitsellä viilto bataatin pintaan ja purista bataatti auki uuniperunan tapaan. Tarjoile liha ja bataatit vaahdotetun salviavoin kanssa.

Vinkki: Salviavoihin voi käyttää maun mukaan myös muita kesäyrttejä.

Viinisuositus

Valdifalco Morellino di Scansano 2017

487817, Alkon tuotesivu
Punaviini / DOCG Morellino di Scansano / Toscana, Italia
Loacker
Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Syrah
16,99 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Punaviinin rustiikkinen luonteikkuus tulee korostuneesti esiin selkeämakuisen ja konstailemattoman ruoan kera. Punertavaksi jätetty liha pehmentää viiniä ja tuo maukkaasti esiin sen kypsän olemuksen. Viinin hento nahkaisuus ja yrttinen mausteisuus viimeistelee yhdistelmän lihan ja salviavoin kanssa. Rustiikkinen herkku.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grilliperunat ja ranchkastike

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Vastaavia artikkeleita

Sami Kurosen kesään kuuluvat grilliruoat ja hyvät viinit

Kaupallinen yhteistyö

31.05.2019 Viini-lehden toimitus + Juomavinkki.fi

TOP 5 – Rotevat ja notkeat riistaviinit

06.11.2018 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund

TOP 5 – Pihviviinit

23.02.2018 Antti Rinta-Huumo