viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Naudanfilee ja punakaali-slaw
Reseptit

Naudanfilee ja punakaalislaw

31.05.2021 Reseptit Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Piskonen

servings Created with Sketch.
4 annosta

Roseeksi paistettu naudanfilee tarjotaan punakaalisalaatin, tulisen kuuman ancho gusto -kastikkeen ja punaviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g naudan sisäfileetä

suolaa

mustapippuria

1–2 rkl voita

*

Punakaalislaw:

2 dl vettä

1 dl sokeria

½ dl väkiviinaetikkaa

1/2 pieni punakaali ohuina suikaleina

1 porkkana raastettuna

1 dl kevätsipulia hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

*

Ancho Gusto -kastike:

1/2 plo tabascoa

1 dl soijaa

1 dl riisiviinietikkaa

1/2 dl  pähkinäöljyä

1/2 dl  limenmehua

2 punaista chiliä hienonnettuna

1 salottisipuli hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 rkl sokeria

1 rkl inkivääriä hienonnettuna

*

Lisäksi:

paistolämpömittari

korianteria

seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Aloita punakaalislaw-salaatin valmistuksella. Kiehauta vesi, sokeri ja väkiviinaetikka kattilassa. Kaada liemi kuumana punakaalisuikaleiden sekaan kulhoon. Anna maustua kelmun alla vähintään puoli tuntia.
2. Kaada liemi pois. Lisää porkkana ja kevätsipuli kaalin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita uuni lämpenemään 120 asteiseksi. Puhdista lihafilee kalvoista ja mausta se huolellisesti kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.
4. Kuumenna paistinpannu, lisää nokare voita ja ruskista liha joka puolelta.
5. Aseta fileen paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on 54 astetta.
6. Anna fileen vetäytyä folion alla 15 minuuttia ja leikkaa sitten viipaleiksi.
7. Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa ja hauduta pari minuuttia.
8. Laita lautaselle roseeksi paistettu naudanfilee, punakaalislaw’ta ja kaada kiehuvan kuuma ancho gusto -kastike lihojen päälle. Koristele halutessasi muutamalla korianterin lehdessä ja seesaminsiemenillä

Viinisuositus

Nugan Estate Durif 2018

Alkon tuotenro 1:

Punaviini New South Wales
15,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Paahdettu vasikan sisäfilee, huhtasientä & nokkosta

time Created with Sketch.
3 h
Liharuoka

Lue lisää

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä