Vahteran resepti

Naudan sisäfileetä ja korvasienimuhennosta

Suolaa ja pippuroi fileen pinta. Levitä pinnalle öljyä tai pannulle voita. Paista kuumalla pannulla fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri. Kuumenna uuni 80–90-asteiseksi. Työnnä paistomittari fileen keskelle ja kypsennä liha vuoassa. Paista kunnes sisälämpötila on 58 astetta (medium). Jos mielit kypsempää, paista kunnes sisälämpö on 60–62 astetta. Anna fileen vetäytyä ja leikkaa se sitten viipaleiksi. Tarjoa uusien […]

Ainekset

600–700 g naudan sisäfileetä

mustapippuria myllystä

suolaa

2–3 rkl voita tai rypsiöljyä

Korvasienimuhennos

n. 300 g tuoreita korvasieniä

2–3 kpl kevätsipulia tai 1 sipuli

1 rkl vehnäjauhoja

2 dl vettä

2 dl ruokakermaa

2 rkl voita

suolaa

valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Suolaa ja pippuroi fileen pinta. Levitä pinnalle öljyä tai pannulle voita. Paista kuumalla pannulla fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri. Kuumenna uuni 80–90-asteiseksi. Työnnä paistomittari fileen keskelle ja kypsennä liha vuoassa. Paista kunnes sisälämpötila on 58 astetta (medium). Jos mielit kypsempää, paista kunnes sisälämpö on 60–62 astetta.

Anna fileen vetäytyä ja leikkaa se sitten viipaleiksi. Tarjoa uusien perunoiden ja korvasienimuhennoksen kera.

Korvasienimuhennos

Keitä korvasieniä voimakkaasti 5 minuutin ajan ainakin kaksi, mielellään kolme kertaa. Huuhtele sienet hyvin kunkin keiton jälkeen juoksevassa vedessä. Aloita uusi kiehauttaminen aina kylmästä vedestä. Valuta ja kuivaa sienet lopuksi hyvin. Valikoi joukosta pienimmät ja kauneimmat sienet kokonaisina käytettäviksi. Pilko isoimmat sienet pienemmiksi. Paista sieniä voissa pannulla kunnes neste on haihtunut. Ota sienet pannulta.

Silppua sipulit ja kuullota ne samalla pannulla. Kumoa sienet jälleen pannulle ja ripottele joukkoon vehnäjauhot. Pyörittele sieniä niin, että jauhot leviävät sieniin tasaisesti. Lisää vesi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen kiehua 10–15 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Poroa kahdella tapaa, tattipyree ja sieniliemi

time Created with Sketch.
4 h 30 min
Gluteeniton Liharuoka
Alkuruoka

Paahdetut punajuuret, fenkolikastike, suppilovahverot ja villiriisi

time Created with Sketch.
9 h
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Yhden astian lasagne

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Pasta

Vastaavia artikkeleita

Ressu Redford – Talven tullessa kaipuu punaviiniin hiipii kroppaan

18.11.2019 Pirjo Houni + Kuva Robert Seger

Nämä ovat Viinilehden Vuoden punaviini 2019 ja Vuoden valkoviini 2019

14.11.2019 Viinilehden toimitus

Viinilehden Vuoden viiniravintola 2019: Kajo

14.11.2019 Elisa Johansson + Kuva Jukka Salminen