Reseptit

Naudan sisäfileetä ja korvasienimuhennosta

Suolaa ja pippuroi fileen pinta. Levitä pinnalle öljyä tai pannulle voita. Paista kuumalla pannulla fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri. Kuumenna uuni 80–90-asteiseksi. Työnnä paistomittari fileen keskelle ja kypsennä liha vuoassa. Paista kunnes sisälämpötila on 58 astetta (medium). Jos mielit kypsempää, paista kunnes sisälämpö on 60–62 astetta. Anna fileen vetäytyä ja leikkaa se sitten viipaleiksi. Tarjoa uusien […]

Ainekset

600–700 g naudan sisäfileetä

mustapippuria myllystä

suolaa

2–3 rkl voita tai rypsiöljyä

Korvasienimuhennos

n. 300 g tuoreita korvasieniä

2–3 kpl kevätsipulia tai 1 sipuli

1 rkl vehnäjauhoja

2 dl vettä

2 dl ruokakermaa

2 rkl voita

suolaa

valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Suolaa ja pippuroi fileen pinta. Levitä pinnalle öljyä tai pannulle voita. Paista kuumalla pannulla fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri. Kuumenna uuni 80–90-asteiseksi. Työnnä paistomittari fileen keskelle ja kypsennä liha vuoassa. Paista kunnes sisälämpötila on 58 astetta (medium). Jos mielit kypsempää, paista kunnes sisälämpö on 60–62 astetta.

Anna fileen vetäytyä ja leikkaa se sitten viipaleiksi. Tarjoa uusien perunoiden ja korvasienimuhennoksen kera.

Korvasienimuhennos

Keitä korvasieniä voimakkaasti 5 minuutin ajan ainakin kaksi, mielellään kolme kertaa. Huuhtele sienet hyvin kunkin keiton jälkeen juoksevassa vedessä. Aloita uusi kiehauttaminen aina kylmästä vedestä. Valuta ja kuivaa sienet lopuksi hyvin. Valikoi joukosta pienimmät ja kauneimmat sienet kokonaisina käytettäviksi. Pilko isoimmat sienet pienemmiksi. Paista sieniä voissa pannulla kunnes neste on haihtunut. Ota sienet pannulta.

Silppua sipulit ja kuullota ne samalla pannulla. Kumoa sienet jälleen pannulle ja ripottele joukkoon vehnäjauhot. Pyörittele sieniä niin, että jauhot leviävät sieniin tasaisesti. Lisää vesi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen kiehua 10–15 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillatut porsaan kyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Nuotio-bouillabaisse

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Maidoton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Testissä vanha kunnon Zinfandel – maista ainakin nämä viinit!

15.07.2019 Ulla Häkkinen Kuva: Shutterstock

42 parasta laatikkoviiniä

11.07.2019 Eeva Turunen

Millainen viininystävä olet, metallimuusikko Antti Hyyrynen?

09.07.2019 Eeva Turunen + Artikkelikuva: Sakara Records