viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Näkkäri ja matjessilli

13.02.2017 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Matjessilli-tuorejuustokeot itse tehdyn näkkärin päällä on rento juhlatarjottava, josta jokainen voi murtaa itselleen sopivan suupalan. Sopii jouluun tai keskikesään.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 annosta

20 min + 1,5 h paistamiseen ja jäähtymiseen

*

Ruisnäkkäri:

2 1/2 dl ruisjauhoja

1 1/2 dl siemeniä (auringonkukka, kurpitsa)

3 rkl seesamin- ja/tai pellavansiemeniä

1 tl suolaa

2 1/2 dl vettä kiehuvana

1/2 dl oliiviöljyä

*

Matjessillitäyte:

100 g Islannin matjessilliä haarukkapaloina

1/2 pieni punasipuli

1/2 dl tilliä hienonnettuna

200 g mustapippurituorejuustoa

50 g muikun tai siian mätiä

1 tl kuminan siemeniä

Valmistusohje

1. Sekoita ruisjauhot, siemenet ja suola kulhossa.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää vesi ja öljy kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Painele taikina leivinpaperin päälle. Kauli taikina ohueksi levyksi. Vedä taikinalevy leivinpaperin avulla uunipellille.
4. Paista 150-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
5. Anna jäähtyä rauhassa. Näkkäri rapeutuu jäähtyessään.
6. Valmista täyte. Jos sillifileetä ei ole leikattu haarukkapaloiksi, leikkaa matjessilli noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
7. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli.
8. Lusikoi näkkärilevylle tuorejuustoa noin ruokalusikallisen kokoisiksi keoiksi. Nosta tuorejuuston päälle matjessilli viipaleena, hienonnettua punasipulia, tilliä sekä mätiä.
9. Murskaa kuminan siemeniä huhmaressa. Ripottele kuminaa sillikekojen päälle.

Vinkki:
Korvaa silli graavi- tai kylmäsavulohella, graavisiialla tai savustetuilla pikkumuikuilla.

Vinkki:
Pikainen versio syntyy kaupasta ostetun ison näkkärilevyn päälle.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pikkusyötävä
Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Alkon talviuutuudet

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Talvinen Old Fashioned

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä