viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa
Reseptit

Mustikkapiirakka

17.06.2022 Mikko Pakola

Kolme keittiömestaria kertovat lempireseptinsä mökkikauteen. Mikko Pakolan kesäsuosikki on klassinen mustikkapiirakka.

Ainekset

Muropohja:

180 g voita

1 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

1 rkl kardemummaa

puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna

ripaus suolaa

*

Täyte:

4 dl (pakaste) mustikoita

0,4 dl sokeria

0,4 dl hillosokeria

2 rkl perunajauhoja

*

Lisäksi:

mustikoita

vaniljajäätelöä

pieniä piirakkavuokia á 10 cm tai 1 iso piirakkavuoka

Valmistusohje

1. Valmista ensin muropohja. Vatkaa voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, raastettu appelsiininkuori, suola ja kardemumma. Lisää kuiva-aineet voi-sokerimassaan.
3. Painele taikina voideltuihin piirakkavuokiin.
4. Valmista täyte. Sekoita (jäiset) mustikat, sokerit ja perunajauho keskenään. Kaada seos piirakkavuokiin.
5. Paista piirakoita uunissa 200 asteessa noin 20 min.
6. Tarjoile tuoreiden mustikoiden ja vaniljajäätelön kera.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tarte tatin kirsikkatomaateista

time Created with Sketch.
40 + 30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Rosolli-juustopiiras ja piparjuurikastike

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Munaton Kasvisruoka
Alkuruoka

Mustikka-sinihomejuustoleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Mustikkasesonki on nyt kuumimmillaan – yllättävät ja upeat reseptit

04.08.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä