Reseptit

Mustikka-pannacotta ja mantelimuru

time Created with Sketch.
2 h 30 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Heinäkuun loppupuolella se alkaa, paras mustikkasesonki. Kuinka hyvältä maistuukaan marinoiduilla mustikoilla aateloitu pannacotta huolella valitun viinin kanssa.

Ainekset

5 dl kuohukermaa

1 dl Multi-hyytelösokeria, (Dansukker)

1 tl vaniljasokeria

3 dl mustikoita

1 lime

1/2 dl limemehua

2 rkl fariinisokeria

*

Muruseos:

1/2 dl manteleita

1 dl kaurahiutaleita

2 rkl fariinisokeria

25 g voita

1/4 tl kardemummaa

Valmistusohje

1. Mittaa kerma ja hyytelösokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin puoli minuuttia.
2. Nosta kattila liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Jaa pannacottaseos pieniin kuppeihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.
3. Raasta limestä kuori ja puserra mehu, sekoita ne sokerin kanssa. Kaada seos mustikoille ja anna mustikoiden maustua jääkaapissa pari tuntia.
4. Rouhi mantelit hienoksi. Laita kaikki muruseoksen aineet paistinpannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos karamellisoituu. Levitä murut leivinpaperille ja anna jäähtyä.
5. Murustele jäähtynyt seos hienommaksi.
6. Lisää jähmettyneiden pannacottakuppien päälle mustikat ja ripottele pinnalle muruseosta. Tarjoa pannacotta jälkiruokaviinin kanssa.

Viinisuositus:

Cinzano Asti Sweet

Alkon tuotenro: 584687

Kuohuviini Italia
12,50 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Mustikka-homejuustopiirakka

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka
Jälkiruoka

Raparperi-basilika-millefeuille

time Created with Sketch.
2 h 45 min
Munaton Leivonnainen

Vastaavia artikkeleita

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Mustikkasesonki on nyt kuumimmillaan – yllättävät ja upeat reseptit

04.08.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä