viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Mustekalasalaatti

06.06.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
6 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kesäisiä aromeita tulvivat sauvignon blancit ovat parhaimmillaan salaattien ja kalaruokien kumppanina. Kokeile mustikkaista mustekalasalaattia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

25 min + kypsennys ja maustuminen 6 h

*

1 (1 kg) mustekala (pakaste)

*

Marinadi:

1 dl rypsiöljyä

1 dl oliiviöljyä

1/2 dl punaviinietikkaa

1 sitruuna (kuori ja mehu)

1 tl hienoa (meri)suolaa

1 tl kuivattua oreganoa

rouhittua mustapippuria

*

Mustikkavinaigrette:

1 dl (pakaste)mustikkaa (kotimaista)

2 rkl balsamiviinietikkaa

2 rkl rypsiöljyä

2 rkl oliiviöljyä

1 tl hunajaa

1/2 tl suolaa

*

Salaattipohja:

1 rasia (noin 150 g) salaattiversosekoitusta

1 rasia (250 g) pensasmustikkaa tai mustikoita

2 varsisellerin vartta

1 pieni fenkoli

Valmistusohje

1. Putsaa ja paloittele sulanut mustekala. Poista keskellä sijaitseva ”rusto”, jätä lonkerot kokonaisiksi. Myös mustekalan pään voi käyttää. Voit myös kypsentää mustekalan kokonaisena, jolloin kypsennysaika on pidempi.
2. Nosta paloiteltu mustekala paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sellaisenaan keskilämmöllä. Anna nesteiden irrota hiljalleen 10-15 minuuttia ja peitä kattila kannella.
3. Jatka kypsentämistä kannen alla, miedolla lämmöllä noin tunnin. Nosta mustekala kattilasta
4. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
5. Kaada marinadi kypsän, vielä hieman lämpimän, mustekalan päälle.
6. Anna mustekalan maustua jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään.
7. Mittaa mustikkavinaigreten ainekset tehosekoittimeen.
8. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi, voit myös käyttää sauvasekoitinta. Säilytä kylmässä.
9. Pese ja kuivaa salaatit ja kasvikset.
10. Suikaloi varsiselleri ja fenkoli.
11. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan, mausta mustikkakastikkeella. Nostele päälle marinoituneet mustekalanpalat.

Viinisuositus

Villa Maria Reserve Sauvignon Blanc 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Uusi-Seelanti
19,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger

Unohda juhlastressi! Näillä salaattiresepteillä ja viineillä onnistut

19.05.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä