Munakoisoleipä

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi.

1 h + sillin tekeytyminen h

16.10.2024 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Elvi Rista + Tyyli Sara Savijoki

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 napakka keskikokoinen munakoiso

suolaa keitinveteen

Kastike:

1 dl oliiviöljyä

½ sitruunan mehu

2 tl hunajaa

3 rkl Dijon-sinappia

1 dl hienonnettua ruohosipulia

1 dl hienonnettua salottisipulia

3 rkl kapriksia

½ tl suolaa

*

Tillikurkut:

150 g kurkkua ohuina viipaleina

1 rkl väkiviinaetikkaa

½ tl suolaa

1 tl sokeria

1 dl hienonnettua tilliä

*

Lisäksi:

tummaa vuokaleipää tai saaristolaisleipää (paahdettuna)

voita voiteluun

kurpitsansiemeniä paahdettuna

krassia tai versoja

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoiso ensin viipaleiksi pitkittäin ja sitten noin 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Keitä munakoisopaloja napakasti suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Valuta lävikössä ja jäähdytä.
2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kääntele joukkoon munakoisot ja anna maustua seuraavaan päivään.
3. Sekoita tillikurkkujen ainekset ja anna tekeytyä vähintään 15 minuuttia tai seuraavaan päivään.
4. Voitele (paahdetut) leivät. Asettele leiville tillikurkkuja ja lusikoi päälle munakoisoa. Viimeistele paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja krassilla tai versoilla.

Viinisuositus

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla