viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Muhennetut etanat

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota sipulit ja purjo kasarissa. Lisää huuhdotut ja kuivatut etanat, yrtit ja mausteet ja lämmitä hetki. Lisää kanaliemi ja keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on puolet. Lisää kerma ja keitä taas puoleen. Lisää lopuksi smetana ja lämmitä muhennos. Tarkista maku. Jos haluat muhennoksesta tulisemman, lisää joukkoon ripaus cayennepippuria. Tarjoile etanat paahdettujen leipäkolmioiden sekä ryöpättyjen ja […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

28-30 etanaa (7-8 ruokailijaa kohti)

2 dl smetanaa

2 dl kermaa

2 dl kanalientä

1 purjo hienoksi hakattuna

4 salottisipulia hienoksi hakattuna

2 rkl ruohosipulia

2 rkl basilikaa

2 rkl persiljaa

2 rkl kirveliä

5 murskattua valkosipulinkynttä

2 rkl voita

Valmistusohje

Kuullota sipulit ja purjo kasarissa. Lisää huuhdotut ja kuivatut etanat, yrtit ja mausteet ja lämmitä hetki. Lisää kanaliemi ja keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on puolet. Lisää kerma ja keitä taas puoleen.

Lisää lopuksi smetana ja lämmitä muhennos. Tarkista maku. Jos haluat muhennoksesta tulisemman, lisää joukkoon ripaus cayennepippuria.

Tarjoile etanat paahdettujen leipäkolmioiden sekä ryöpättyjen ja paistettujen valkosipulinkynsien kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä